Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Za Baník se prosadila v přípravě posila ze Sevilly, Liberec přejel Duklu

Poprvé po příchodu ze Sevilly naskočil v dresu Ostravy a hned skóroval. Španěl Pepe Mena pomohl gólem k výhře Baníku 4:1 v přípravném duelu proti druholigovému Blansku. Proti soupeři ze stejné soutěže si zastřílil i Liberec, když Duklu porazil 3:0. Naopak Bohemians 1905 na hřišti druholigového Žižkova remizovali bez branek.

Radost hráčů Baníku
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Liberec rozhodl o výhře v Mnichově Hradišti v úvodní půli, kdy se trefili Rabušic a Jugas. V závěru stanovil konečné skóre Šulc.

Ostrava v obou poločasech vstřelila po dvou brankách. Nejprve se dvakrát prosadil Kuzmanovič a po změně stran Mena s Kaločem.

"Výsledek je pozitivní, přesto naší slabinou byla efektivita. Už v první půli jsme nedali pět šest šancí, dvakrát tam byla tyč. Měli jsme tam ale i okýnka směrem dozadu a i Blansko mohlo dát nějaký gól," citoval klubový web trenéra Baníku Luboše Kozla.

Zamlouval se mu výkon španělského záložníka Josého Meny, který Slezany posílil na začátku týdne z FC Sevilla. "Pepe ukázal, proč jsme ho přivedli. Je pohyblivý, pracovitý, silný na míči. Věřím, že i ta vstřelená branka mu pomůže k adaptaci," uvedl Kozel.

Přípravná utkání:

Baník Ostrava - Blansko 4:1 (2:1)

Branky: 19. a 43. Kuzmanovič, 65. Mena, 69. Kaloč - 38. Žák.

Sestava Ostravy: Budinský - Juroška (61. Fillo), Pokorný (46. Kukučka), Stronati (78. Lalkovič), Holzer (61. Fleišman) - Buchta (61. De Azevedo), Jánoš (46. Kaloč), Kuzmanovič (61. Mena), Jirásek (61. Tetour), Potočný (61. Drozd) - Zajíc (61. Tijani). Trenér: Kozel.

Žižkov - Bohemians Praha 1905 0:0

Sestava Bohemians: Bačkovský - Hůlka (59. Vacek), Bederka (59. Jindřišek), Vondra - Osmančík (46. Dostál), Levin (59. Hašek), Hronek (46. Puškáč), Schumacher (46. Krch) - Květ - Keita (70. Pulkrab), Nečas (59. Novák). Trenér: Klusáček.

Slovan Liberec - Dukla Praha 3:0 (2:0)

Branky: 17. Rondič, 29. Jugas, 84. Šulc.

Sestava Liberce: Knobloch - Fukala, Kačaraba (46. Kosek), Jugas, Mikula (46. Tijani) - Pešek (46. Šulc), Barac (46. Pourzitidis), Rondič, Nešický, Mosquera - Rabušic (46. Beran). Trenér: Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články