Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vízek před víkendem o aspirantech na titul: Nebudou to mít lehké, ale vsadil bych na ně

Silný ligová trojka má za sebou první jarní krok s rozdílnými výsledky a čeká je druhý. Vedoucí Slavia, která rozdrtila Jablonec, jede do Pardubic. Ty jsou sice poslední, ale budou mít v zádech vyprodaný a nově otevřený stadion. Druhá Plzeň se po domácí porážce s Hradcem Králové zkusí otřepat v Brně a třetí Sparta, jež může být ráda za bod v Olomouci, hostí Mladou Boleslav. "Favorité to nebudou mít lehké, ale vsadil bych na ně," říká bývalý reprezentant Ladislav Vízek.

Vyprodaný stadion pomůže i Slavii

Olympijský šampion a majitel bronzu z mistrovství Evropy v roce 1980 si myslí, že pro Slavii nemusí být nevýhodou povolený "doping" Pardubic, které proti nim požene plný stadion, na nějž se konečně vrací z exilu ve vršovickém Ďolíčku.

"Znám to z vlastní zkušenosti, když jsme přijeli na vyprodaný stadion, tak se nám hrálo vždycky líp. A slávistům to může jen pomoct, oni jsou na to zvyklí. Podle mě to všechno hraje proti Pardubkám, i když jim přeji. Nehrají úplně špatně, budou bojovat, ale rozdíl mezi nimi a Slavií tam holt je," vysvětluje svůj pohled na věc.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalové Pardubice představily zrekonstruovaný stadion, na Slavii je vyprodáno

Podle dvojnásobného nejlepšího fotbalisty tehdejšího Československa pomůže Slavii i výhra v prvním jarním kole nad Jabloncem. "Ten zápas jim vyšel skvěle. Měli to načrtnuté jako při volbách," směje se Vízek a oceňuje, že tým trenéra Jindřicha Trpišovského dokázal využít hned prvního zaváhání do té doby vedoucí Plzně a porazil doma Jablonec 5:1.

Plzeň v Brně změní přístup

Člen Klubu ligových kanonýrů pro hráče, kteří v různých soutěžích nastříleli přes 100 gólů, nečeká, že psychiku Plzeňských nějak zvlášť ovlivní porážka 1:2 s Hradcem Králové, který poté v týdnu celkem bez problémů prohrál v MOL Cupu v Českých Budějovicích 0:2.

"V hlavách by jim to zůstat nemělo. Jedou do Brna, tam všichni ti silní vyhrávali. Zbrojovka se doma bude snažit hrát dopředu a Plzeň k tomu po tom klopýtnutí přistoupí úplně jinak než v úvodním zápase," tvrdí Vízek.

Vrátil se mimo jiné i k porážce s Hradcem. "Pro Plzeň to byl smolný zápas. Hradec vyhrál dost šťastně, tečovanou střelou. Ale Plzeň nehrála vůbec špatně – jen bych tam chtěl vidět větší touhu po vítězství. Mají fotbalovou náturu, mají to i dobře zorganizované. Jen musí ten svůj projev ještě zintenzivnit a pak se jim nemůže stát, že prohrají s Hradcem," říká tradiční glosátor tuzemského fotbalového dění.

Sparta vyhrát musí

Měla dobré výsledky v přípravě, v níž prohrála jen se Salcburkem, ale v Olomouci nakonec mohla být ráda za remízu 1:1, když ji Sigma přehrávala.

"Příprava neznamená vůbec nic," má jasno Vízek. "Bývalí sparťani byli po prvním zápase rozčarovaní. A trenér Priske? Jeden náš známý trenér, který vedl i nároďák, ale nechci ho jmenovat, o něm řekl, že je sympaťák, dobře mluví, jenže to nestačí," cituje Vízek.

"Podle mě to ještě není velkej kouč a říkám si, jestli pozná, kde je ta Achillova pata Sparty. Třeba špatně střídá. V zimě udělají čtyři posily, všichni je chválí a pak v Olomouci nenastoupí v základu ani jeden... Přijde Jankto a nekope," komentuje matný sparťanský jarní start týmu, jenž se v závěru podzimu začínal slibně rozjíždět.

Na zápas s Mladou Boleslaví se Vízek těší. "Ale nedej Bože, že aby Sparta zase ztratila, to by ta její bublina, v níž pořád prohlašují, jak jsou dobrý, zase splaskla. Jenže oni prostě vyhrát musí," dodává.

Program 18. kola první ligy:

Sobota

15:00: Jablonec – Zlín
15:00: Slovácko – Olomouc
15:00: Teplice – Ostrava
18:00: Pardubice – Slavia

Neděle

15:00: České Budějovice – Liberec
15:00: Hradec Králové – Bohemians
15:00: Brno – Plzeň
18:00: Sparta – Mladá Boleslav

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články