Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vácha se zlobil na fanoušky, Krob se radoval z výhry

Teplice - Fotbalisté Sparty chtěli v Teplicích oslavit mistrovský titul, místo toho ale na Stínadlech prohráli 1:3 a navíc museli řešit chování chuligánů na tribunách. Kvůli příznivcům letenského celku byl totiž sobotní zápas pro vulgární skandování na deset minut přerušen a v závěru kvůli dýmovnici hozené na hřiště dokonce ukončen několik desítek vteřin před vypršením řádné hrací doby. "Přerušení nás vyvedlo z tempa a koncentrace," řekl záložník Lukáš Vácha. Teplický obránce a odchovanec Sparty Jan Krob si naopak liboval, že Severočeši dokázali jako první tým v ligové sezoně letenského lídra tabulky porazit.

Fotbalisté Teplic slaví výhru nad Spartou
zdroj: ČTK

"Nechci se na to vymlouvat, ale samozřejmě není příjemné nastupovat našestkrát na hřiště," přidal záložník Sparty Bořek Dočkal. "Radši bychom zápas odehráli jako obvykle bez přerušení, ale nemělo to přímou souvislost s naší porážkou. Pořád je to jen o koncentraci na zápas."

Kvůli chuligánům se krátce nehrálo hned v úvodu, kdy na hřiště hodili dvě světlice. Poprvé pauza trvala pár sekund, podruhé už šlo asi o dvě minuty a fanoušky musel pomocí mikrofonu uklidnit hostující kapitán David Lafata. "Můžete je poprosit a pak už je na nich, jak se zachovají. Víc jsme udělat nemohli, možná kdybychom vedli, asi by situace byla klidnější, ale to se bohužel nepovedlo," řekl Dočkal.

Lukáš Vácha: "Některé věci neovlivníme. Můžeme za nimi chodit a neustále jim říkat: Prosím, nedělejte to. Ale oni si stejně udělají, co chtějí. Takže my jim říkáme, jak se mají chovat, a oni nám za se říkají, jak máme hrát."

Lafatova slova nezabrala, protože krátce poté začali příznivci Sparty vulgárně urážet předsedu FAČR Miroslava Peltu. Rozhodčí Pavel Královec utkání přerušil a na deset minut poslal hráče do kabin. K poslednímu incidentu došlo v závěru, kdy z hostujícího kotle přilétla na trávník dýmovnice a sudí zápas ukončil ještě před 90. minutou. Hráči prý do poslední chvíle nevěděli, jestli Královec utkání jen přerušil, nebo předčasně ukončil. "Nevím, jak se domluvili. Ale protože se už blížil konec, tak to asi ukončil," řekl Dočkal.

"Sparta má dost kvalitní kádr na to, aby ten zápas zvládla. Nemusí si pomáhat s nějakými třemi hráči navíc, kteří dokážou prokazatelně ovlivnit celý zápas a druhý poločas nás nepustí za půlku," řekl Krob. Přímo rozhodčí jmenovat nechtěl. "Neříkám rozhodčí, ale tři hráči navíc. Ať si to každý přebere, jak chce. Sparta má dost široký a dobrý tým, aby nás přehrála fotbalově, a ne takhle, aby to prokazatelně bylo vše vidět," dodal Krob.

Radost z výhry mu to ale nijak nekazilo. "Užíváme si to. Jsme rádi, že jsme jako jediní porazili Spartu. Ukázalo se, že máme silný kádr na to, abychom mohli hrát na špici," řekl Krob. Jeho celek dal výhrou nad lídrem ligy částečně zapomenout na jarní trápení a vrátil se před Liberec na čtvrté místo tabulky, které znamená účast ve 2. předkole Evropské ligy. "Teď jedeme do Liberce, což bude asi zlomový zápas, jestli půjdeme do pohárů, nebo ne," dodal Krob.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články