Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Německu píší o přesunu Durosinmiho do Frankfurtu. Plzeň dohodu vylučuje

Odmítl Premier League a Brighton, aby zamířil údajně v zimě do Bundesligy. Plzeňský útočník Rafiu Durosinmi je podle německé televizní stanice Sky Sport blízko přestupu do Eintrachtu Frankfurt, s nímž se prý ústně dohodl. Cena za jeho transfer by se mohla pohybovat okolo deseti milionů eur (zhruba 245 milionů korun). Tiskový mluvčí západočeského klubu Václav Hanzlík ale ČTK řekl, že Viktoria na dvacetiletého Nigerijce nedostala žádnou konkrétní a adekvátní nabídku.

Rafiu Durosinmi
zdroj: twitter.com/fcviktorkaplzen

"Aktuálně neleží na stole žádná konkrétní nabídka, která by splňovala naše představy. O přestupu tedy nemůže být v tuto chvíli řeč," uvedl Hanzlík.

Rodák z Lagosu se podle Daily Mail dal Frankfurtu přednost před Brightonem. Durosinmi se v říjnu podrobil operaci poškozených vazů v koleně a minimálně do konce roku si nezahraje. Před zraněním dal v tomto ligovém ročníku šest gólů a je nejlepším střelcem Viktorie. Další tři branky přidal v předkolech Evropské konferenční ligy.

Do Plzně přišel v lednu z Karviné na hostování, které se v létě změnilo v přestup. V české nejvyšší soutěži má 192 centimetrů vysoký útočník na kontě 45 zápasů a 13 gólů.

Frankfurt se před zimním přestupovým obdobím rozhlíží po posilách do útoku. V dosavadních 11 kolech německé ligy dal loňský vítěz Evropské ligy 17 gólů a v tabulce je sedmý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články