Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tvrdík: Bojujeme o titul, chceme přivést další posily

Praha - Jako na houpačce, ale s dobrým koncem, byl pro Slavii podzim v první lize. Vedení původně vyhlásilo útok na elitní ligovou trojku a finále poháru, po nepovedeném vstupu byl ale odvolán trenér Uhrin. Nyní šéf klubu Jaroslav Tvrdík uznává, že Slavia útočí na titul a klub o něj bude bojovat. Do klubu chce opět přivést další posily.

Je nám líto, video expirovalo.
První posilou Slavie se stal Lüftner, Barák prodloužil smlouvu

"Před sezonou jsme si dali za cíl být ve finále domácího poháru a být do třetího místa v lize. Takže jsme spokojeni. Včera jsem měl jednání s majitelem firmy CEFC a také vyjádřil spokojenost. Cíle se daří plnit, nechceme na nich nic měnit, ale nechceme být také alibisté," řekl Tvrdík.

"Je zcela jednoznačné, že naše současná pozice nás vede k tomu bojovat o titul. Jakkoliv to nebyl cíl pro tuto sezonu, tak se o to chceme pokusit. To, že jsme tomu (titulu) takhle blízko, je náš splněný sen," dodal bývalý ministr obrany.

Vedení klubu se zřejmě podaří udržet drtivou většinu opor. "Jsem velice rád, že Milan Škoda či další klíčoví hráči nepreferují odchod do jiných klubů. I když by třeba atmosféra té příjemné podzimní série vybízela k tomu odejít na vrcholu. Pro hráče je dobrou ambicí pro jaro bojovat se Slavií o titul," uvedl Tvrdík.

I situaci ve Slavii se věnoval nový díl Fotbal fokus podcastu

Na rozdíl od Sparty táhneme za jeden provaz, míní Barák

Pražané od trenérské změny a příchodu kouče Jaroslava Šilhavého ve dvanácti kolech ani jednou neprohráli a zřejmě nejlépe jim vyšlo derby na Spartě, kde po nečekaně dominantním výkonu po letech zvítězili 2:0. Vedení věří, že tým je dostatečně psychicky silný na vyhrocený boj o titul.

"Samozřejmě zkušenosti jsou věc nepřenositelná, jsou jedna věc, ale stejně důležitá je kvalita. A ta tu je. Věříme, že kouč hráče po mentální stránce dobře přes zimu připraví. Pod jeho vedením jsme absolvovali několik těžkých zápasů a neměl jsem pocit, že bychom po mentální stránce propadali. Právě naopak," uvedl generální ředitel Slavie Martin Krob. 

Také záložník Antonín Barák nepochybuje, že slávisté mají na to získat titul. "Věřím nám, vím, jakou máme partu. Tým táhne za jeden provaz, dokážeme se podpořit a podržet, což jsme třeba na rozdíl od Sparty ukázali. To může být faktor, který může na jaře rozhodovat," mínil reprezentační středopolař.

Nepřemýšlíme o prodejích, naopak chceme zase posilovat, říká Tvrdík

"Nejsme v situaci, že přemýšlíme o prodejích, naopak stále chceme tým posilovat. Kdy jindy bojovat o titul než teď? Neprat se na jaře o titul už bych považoval za zklamání," řekl Tvrdík.

Brzy by proto měly navíc přijít další posily. "Osobně považuji přestavbu A-týmu za ukončenou a nebojím se říct, že i pokud bychom ho nedoplňovali, tak má reálnou možnost prát se o titul. Na druhou stranu budeme hledat cesty, jak šance prát se o titul ještě zvýšit," myslí si Tvrdík. "Potřebujeme ještě dva, tři zkušené hráče. Téměř s jistotou mohu říct, že do konce roku přijdou ještě další dva hráči, na které jsme se dívali několik měsíců. Jeden je z Norska, jeden z Chorvatska," dodal.

V zimě slávisty čekají dvě soustředění - v Číně a ve Španělsku. "Klub odlétá po novém roce na ostrov Chaj-nan na pozvání tamního investora. Společnost CEFC je na Chaj-nanu největším čínským investorem. Primárním úkolem této části je hlavně kondiční příprava, ale klub si také v rámci ní zahraje s dvěma kluby nejvyšší čínské soutěže," řekl Tvrdík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články