Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Trenéři: Silná trojka zůstane silná a černý kůň může přicválat z Boleslavi

Je to tady. Fotbalová liga o víkendu startuje, hráči už se těší na zápasy, fanoušci do ochozů a odborníci mají příležitost vyjádřit se k přípravě i k tomu, co od nového ročníku čekají. O názory jsme požádali trenéry Františka Komňackého, který získal titul s Baníkem Ostrava, Františka Cipra, jenž slavil titul se Slavií, a za mladší generaci Martina Frýdka.

Změnil se podle vás v letním přestupním termínu nějak poměr sil v lize?

Komňacký: Nezměnil. Ta tři mužstva, Plzeň, Slavia a Sparta, která počítám na boj o titul, posílila zhruba stejně. Takže nevidím nikoho, kdo by byl podstatně silnější než v minulé sezoně.

Cipro: Já si myslím, že ani moc ne. Ti tři Plzeň, Slavia a Sparta zase budou hrát o titul a zase obsadí první tři místa. Horší to bude tam dole, tam bude větší boj, tam je adeptů na sestup víc.

Frýdek: Já si myslím, že ne. Ale věřím, že k těm třem ještě někdo přibyde a nebude to tak jednoznačné.

František Komňacký
zdroj: ČT

Mohl by se někdo vklínit mezi tuhle silnou trojku?

Komňacký: Nikoho takového tam teď nevidím, i když do budoucna bych si tam dovedl představit třeba Baník, ale v tomhle okamžiku je ta trojka tak odskočená, že rozdíly v kvalitě i rozpočtech jsou tak veliké, že ostatní mužstva na ně nemají nárok.

Cipro: Jsou mužstva, která mají takové ambice. Myslím si, že letos bude hrát dobře Mladá Boleslav. Slovácko vypadá, že zopakuje loňský ročník, i když se taky může stát, že vůbec ne, což tak bývá. Takové ty týmy, které hrály v minulém ročníku nad svoje poměry, jako třeba Hradec, tak to podle mého názoru nezopakují. Ale Mladá Boleslav může být hodně nahoře.

Frýdek: Jako černého koně ligy vidím i Slovácko a silná může být i Mladá Boleslav. Někdo z nich by tam mohl dost míchat kartama. Jako to dělal třeba minulou sezonu Hradec.

Překvapilo nebo zaujalo vás něco během přípravy na novou sezonu?

Komňacký: Nemůžu říct, že by mě něco překvapilo. Mužstva se připravují tradičně, včetně výjezdů a soustředění a myslím, že se můžeme těšit na to, že budou dobře připravená a že i v Evropě budou týmy dobře reprezntovat.

Cipro: Čekal jsem, že Vlkanova odjede z Hradce - neodešel. Týmy zase udělaly některé hráče, které bych nečekal. Například Slavia se hodně posílila. Má hodně silnej a širokej kádr.

Frýdek: Překvapil a potěšil mě narychlo udělaný přestup Kuchty do Sparty, to pro mě bylo velké překvapení. A samozřejmě že Plzeň posilovala, třeba volnými hráči, ale říkalo se, že nemají peníze, a přesto udělali skoro nejvíc nových hráčů (pozn. autora - deset posil) a hodně ten kádr zpevnili. A je vidět, že zatím jim to vychází.

Martin Frýdek
zdroj: ČTK autor: Igor zehl

Nečekali jste větší aktivitu na přestupovém trhu třeba od ambiciózního Baníku, který angažoval trenéra Pavla Vrbu, a vypadá to, že má velké plány do budoucna?

Komňacký: Já si myslím, že Pavel Vrba dostal čas na to, aby se s týmem seznámil a pracoval v delším horizontu. A určitě si chce hráče prověřit a v průběhu sezony teprve pozná, kde Baník potřebuje posílit. Podle mě je Baník třeba stejně jako Slovácko týmem, který bude hned za tou trojkou.

Cipro: To už je věc trenéra, který spoléhá na kádr, jaký už mají, a ten není špatný. U nich platí to co u Mladé Boleslavi - že mohou hrát hodně nahoře. Mají vynikající fandovské zázemí, asi nejlepší u nás. Ti lidi jsou úžasní, i když při výjezdech ven s nimi mají pořadatelé plno práce. To jejich domácí prostředí mě až překvapuje - Bazaly vyměnili za Vítkovice, a lidi tam chodí v takovém počtu a fandí jim. Jsou fakt famózní. To jim může hodně pomoct.

Frýdek: Nevíme, jak to tam je, kolik má Baník peněz. Ale nemají špatný kádr, nehráli špatně, hlavně doma, kde jim pomáhají skvělí diváci. A trenér Vrba se teď seznamuje s kádrem a třeba ještě někoho udělají.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články