Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Svět je zase v pořádku, řekl s úlevou Hašek po záchraně Bohemians

Praha – Díky hráčům Bohemians, díky Spartě, díky Miroslavu Koubkovi. Trenéru Martinu Haškovi spadl po vítězném duelu s Karvinou, který znamenal pro vršovický tým ligovou záchranu, velký kámen ze srdce.

Martin Hašek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Určitě všichni cítíme osvobození a úlevu. Všichni jsme šťastní, že už teď víme, že se můžeme připravovat na novou sezonu, která bude prvoligová," řekl Hašek.

"Čeká nás hodně práce, se kterou můžeme už v pondělí začít. Budeme skládat kádr pro novou sezonu, ale to je práce radostná, na kterou se těšíme. Hráči si to užijí ve městě, dostali v pondělí volno oproti původnímu plánu. Svět je zase v pořádku," prohlásil sedmačtyřicetiletý kouč.

Cesta nečekaně klopotná

Když v dubnu začal v Bohemians domácí výhrou 1:0 nad Jihlavou a remízou 1:1 v Mladé Boleslavi, nenapadlo ho, že vršovický tým ještě naplno zabředne do bojů o záchranu. "Po zápase s Jihlavou se mi zdálo, že bychom zbytek sezony mohli dohrát poměrně v klidu. Velmi dobrý výkon v Boleslavi můj odhad potvrdil. Ale pak začaly lapálie z hlediska zdravotního stavu, neměli jsme opakovaně k dispozici hráče kvůli kartám a odjel nám útočník Kabajev pro vízum a pořád se nevracel," vyprávěl Hašek.

Duel s Karvinou se tak pro Bohemians stal naprosto klíčovým. "Úspěch, nebo neúspěch v celé sezoně se scvrknul v podstatě do zápasu s Karvinou. Samozřejmě bychom když tak měli případně opravu v Hradci Králové, ale to by už bylo úplně dno. Jet do Hradce v posledním kole a něco muset...," uvažoval bývalý reprezentační záložník.

S mužstvem tak před Karvinou hodně pracoval na psychice. "V pátek jsme si nahlas přiznali, že máme trochu obavu, že se může stát, že to nezvládneme, protože je to sport. Řekli jsme si, že ten strach je přirozený a že nás nesmí paralyzovat a musí nám být pomocníkem, abychom podali o to zodpovědnější a poctivější výkon. Myslím, že to se stalo, a proto jsme utkání s Karvinou zvládli," prohlásil Hašek.

Pomohla Sparta i Haškův předchůdce

"Klokanům" k jistotě záchrany na dálku pomohla i Sparta, která doma zdolala Hradec 3:2, což v kombinaci s vítězstvím Bohemians rozhodlo o sestupu Východočechů. "Viděl jsem o poločase, že Sparta vede 2:0. My také vedli 2:0, tak to vypadalo v klidu. Pak Sparta vedla 3:0. Když skončil náš zápas, tak jsem si myslel, že jsme zachráněni. Ale najednou jsem dostal novou informaci, že je to 3:2 a ještě se hraje. Takže zase rychle z hrušky na zem. O to větší byla radost a úleva, že se na onlinech červený výsledek přepnul na černý. Takže děkujeme i na dálku Spartě, že zvládla svůj zápas a pomohla nám," uvedl bývalý kouč Sparty, Pardubic či Vlašimi.

Nezapomněl ani na svého předchůdce Koubka, pod nímž Bohemians na podzim předváděli dobré výkony, ale pak se začali trápit. "Poděkování patří i trenérovi Miroslavu Koubkovi, kterého jsem střídal. Z 28 bodů, co teď máme, on udělal 21, což není jednoduché. To mi věřte," upozornil Hašek.

Budoucnost Bohemians vidí pozitivně. "Pevně věřím, že teď máme prostor a čas. Máme vlastní stadion, tréninkové centrum a jsou vyřešeny všechny ty konkurzy. Věřím, že Bohemka se může postupně dostávat do skupiny klubů, které každý rok neřeší záchranu," konstatoval rodák z Pardubic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články