Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Střelecká forma? Je to hodně zvláštní, smál se lídr ligových kanonýrů Magera

Mladá Boleslav – Ani Jan Chramosta, ani Milan Baroš. Nejlepší střelcem Mladé Boleslavi je v této sezoně překvapivě Lukáš Magera, který vládne i kanonýrům celé ligy. Třiatřicetilý vytáhlý útočník sám přiznává, že ho vlastní forma překvapila a její příchod vidí hlavně v pohodě doma.

Ilustrační foto

Devět gólu. To bylo až do letoška maximum v počtu branek, které Lukáš Magera zaznamenal během jednoho ročníku. Na zmíněnou cifru se dostal v kariéře hned dvakrát, v sezoně 2007/2008 v dresu ostravského Baníku a při příchodu do Boleslavi 2012/13.

V právě probíhajícím ročníku však útočník, který si zahrál v Rumunsku či Anglii a oblékl i reprezentační dres, působí jak politý živou vodou. První liga za sebou ještě nemá ani polovinu a Magera má již na svém kontě deset zásahů, čímž si přepsal osobní maximum. To mu ještě do konce ročníku, pokud bude zdraví a forma vydrží, zbývá šestnáct utkání.

"Je to u mě takové zvláštní, že jsem dal teď tolik branek. V předchozích sezonách jsem nepřekročil devět branek a devět bylo maximum. Je to asi tím, že mi sedí hra, co předvádíme," prozradil Magera. 

Výborná střelecká bilance ho katapultovala i na první místo ligových kanonýrů, o které se dělí s Michalem Ďurišem z Plzně, jenž rovněž prožívá povedený ročník.

Že Magerova forma ještě graduje, značí fakt, že v posledních osmi střetnutích se neprosadil pouze jednou a jeho střelecký apetit nezastavil ani posun sestavou, když se z hrotu posunul za Baroše na podhrot.

Na rodákovi z Opavy, jenž v Boleslavi před měsícem prodloužil smlouvu až do roku 2018, je patrné, že si fotbal užívá. "Trochu jsem se změnil i po psychické stránce, což má pro mě velký význam. Mám v týmu v současnosti jinou roli, jsem kapitán, což pro mě znamená větší zodpovědnost," řekl Magera, na kterém je vidět, že náročnější břemeno ho nesvázalo. Spíše naopak.

Pozitivních změn na svém spoluhráči si všimli i další fotbalisté Boleslavi, které jeho forma samotné překvapila. Jan Chramosta jako důvod fazóny svého parťáka vidí zejména pohodu, kterou má doma. "Takhle střelecky produktivního si ho nepomatuji, ale přeji mu to a doufám, že mu to vydrží. Sám říká, že je to hlavně o pohodě doma. Sedli si s přítelkyní, mají dítě a všechno se odráží na hřišti," popsal.

Další důkaz formy může Magera dát již o víkendu, kdy Boleslav zajíždí na půdu mistrovské Plzně a dojde tak k souboji nejenom dvou celků bojujích o první místo, ale také dvou kanonýrů soupeřících o královskou korunu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články