Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Startuje skupina o titul: Slavia jede do Liberce, Plzeň hostí Jablonec

Jde se na to. V nadstavbové části fotbalové ligy se už rozebíhá i skupina hrající o titul. A formu vedoucí Slavie hned na úvod otestuje na svém stadionu šestý Liberec, který s červenobílým lídrem prohrál v lize jediný z pěti posledních zápasů. Dnes hraje na Letné také třetí Sparta s pátým Baníkem Ostrava a v neděli před svými fanoušky přivítá druhá Plzeň čtvrtý Jablonec.

Utkání Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slávisté čekají, že budou mít s Libercem opět hodně práce, protože na konci března v Edenu s libereckým celkem remizovali 1:1. Pražané mají před nadstavbou v tabulce čtyřbodový náskok na Plzeň.

"Liberec je v elitní šestce oprávněně. Snaží se hrát otevřeným a náročným způsobem, mají náročného trenéra. Na jejich stadionu se žádnému týmu nehraje jednoduše," řekl asistent Slavie Jaroslav Köstl, který společně s hlavním koučem Jindřichem Trpišovským v Liberci působil.

Plzeň je v lize nejúspěšnějším týmem na svém stadionu, kde vyhrála 14 z 15 zápasů a dostala jen sedm gólů. Potvrdit se to pokusí i nyní s Jabloncem, který obhájci titulu v březnu v Plzni udolali 1:0.

"Jakákoliv ztráta by byla špatná, chceme získat co nejvíc bodů a uvidíme, jak se bude dařit Slavii," konstatoval plzeňský trenér Pavel Vrba. "Jablonec má stabilizovanou sestavu. Víceméně hrají s dvanácti třinácti hráči. Mužstvo mají velice kvalitní a dokázali to v základní části," přidal.

Sparta v minulém zápase při premiéře nového kouče Michala Horňáka zvítězila 3:0 v Opavě. "Baník je houževnaté mužstvo s výborným trenérem, který skládá taktiku. My ale jdeme zápas vyhrát. V tabulce sice máme náskok šesti bodů (na čtvrtý Jablonec), ale pořád ho můžeme během dvou nepovedených zápasů ztratit," upozornil Horňák.

Letenský klub uctí památku svého bývalého kapitána Josefa Šurala, jenž v pondělí zahynul v Turecku při autonehodě. Hráči vyběhnou ve speciálních dresech, které pak půjdou do dražby, jejíž výtěžek bude věnován rodině zesnulého útočníka. Před utkáním se bude držet minuta ticha. "Pepa si zaslouží krásnou vzpomínku. A nejen od nás sparťanů. Doufám, že mu výsledkem uděláme radost," podotkl Horňák.

V neděli se hrají i dva zápasy ve skupině o záchranu. Předposlední Karviná jede ke slezskému souboji na hřiště třinácté Opavy.

Čtrnáctá Příbram jede do Uherského Hradiště, kde ji čeká dvanácté Slovácko. To vyhrálo posledních šest vzájemných zápasů v lize a pětkrát za sebou od středočeského týmu nedostalo gól. Před třemi týdny Slovácko doma porazilo Příbram 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články