Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spojení kouče Vrby a fotbalistů Zlína je dotaženo. Sám trenér k nám chtěl, řekl Grygera

A je to oficiální. Pavel Vrba se měsíc a půl po předčasném konci v Baníku vrací do ligového kolotoče. Zkušený trenér se domluvil na spolupráci s fotbalisty Zlína, kteří jsou v tabulce nejvyšší soutěže na předposledním místě.

Osmapadesátiletý kouč, který v říjnu skončil v Baníku Ostrava, převezme předposlední tým prvoligové tabulky na začátku zimní přípravy.

"Pavel Vrba patří mezi nejúspěšnější trenéry v historii české ligy, takže když se objevila možnost s ním jednat, nebylo nad čím váhat. Jednání bylo velmi korektní, příjemné a rychlé. Co nám velmi usnadnilo rozhodování, byl fakt, že Pavel sám projevil zájem ve Zlíně působit. Všichni v klubu se na spolupráci s ním velmi těší, je to pro nás nový impuls do další práce," řekl pro web zlínského týmu viceprezident klubu Zdeněk Grygera.    

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Vrba převzal prvoligový Zlín

Minulý týden majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka potvrdil dohodu s Vrbou pro server Sport.cz.

Zlínští fotbalisté v nejvyšší soutěži vyhráli jen dva z 16 zápasů podzimní části a od posledních Pardubic je v tabulce dělí pouze dva body. Před dvěma týdny byl od mužstva odvolán kouč Jan Jelínek. "Ševci" následně vypadli v osmifinále domácího poháru s druholigovým Vyškovem.

Vrba letos v květnu skončil na lavičce pražské Sparty a krátce poté se ujal Baníku. Ve slezském klubu ale vydržel jen 11 kol, než se s ním vedení Ostravanů kvůli neuspokojivým výsledkům dohodlo na předčasném ukončení spolupráce.

Přerovský rodák nasbíral největší úspěchy s Plzní, s níž vyhrál tři tituly a třikrát se s ní představil ve skupinové fázi Ligy mistrů. Také vedl českou reprezentaci, Žilinu, ruskou Machačkalu nebo bulharský Ludogorec Razgrad.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články