Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Spartu zachránil až vlastňák v nastavení, Podještědské derby skončilo taktéž bez vítěze

Ačkoliv si v pražském derby po základní hrací době pro dva body šli fotbalisté Slavie, přihrávku před branku si do vlastní sítě na 3:3 srazil v nastavení Aiham Osou. Sparta si tak udržela před rivalem dvoubodové vedení v čele tabulky. Závěrečným gólem proti Liberci vystřelil remízu 1:1 Jablonci i kapitán Jan Chramosta. Na sérii tří zápasů bez výhry dalo zapomenout Slovácko, které zvítězilo 3:1 v sestupem ohrožených Teplicích. U dna tabulky se dál krčí i Zlín, jenž na domácí půdě prohrál 0:1 s Olomoucí.

Pražské derby Slavia – Sparta
zdroj: ČTK autor: EDA

Jablonec s Libercem se podělily body

Utkání nabralo větší obrátky až po změně stran. V 60. minutě Doumbia vystihl Považancovu špatnou přihrávku, nikým neatakován postupoval téměř z poloviny hřiště a přesně vypálil. Pro defenzivního záložníka z Pobřeží slonoviny to byl teprve druhý gól v české lize.

O tři minuty později Fukala z hranice šestnáctky napnul jabloneckou síť podruhé, ale svůj premiérový zásah v nejvyšší soutěži slavil jen chvíli, než videorozhodčí odhalil předchozí Olatunjiho hru rukou.

Liberec ale začal příliš brzy jen bránit hubený náskok a domácí toho využili. V 81. minutě odcentroval ve druhém poločase hodně aktivní Jovanovič a Chramosta u vzdálenější tyče hlavičkoval do sítě.

Jablonec – Liberec 1:1 (0:0)

Branky: 81. Chramosta - 60. Doumbia. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Hurych - Adámková (video). ŽK: Polidar - Frýdek, Olatunji. Diváci: 3211.

Jablonec: Hanuš - Martinec, Král, Souček (76. Černák) - Šulc, Považanec, Hübschman, Polidar - Jovovič (83. Ikaunieks) - Sejk, Chramosta. Trenér: Horejš.

Liberec: Vliegen - Ndefe, Plechatý, Purzitidis - Fukala (75. Preisler), Červ, Frýdek (75. Valenta), Doumbia, Ghali (87. Kozák) - Rondič (71. Tupta), Olatunji. (87. Rabušic). Trenér: Kozel.

Slovácko po třech duelech bez výhry uspělo v Teplicích

Hosté ze Slovácka udeřili hned z první vážnější akce. Petržela po standardní situaci pronikl z levé strany do vápna, jeho oblouček před bránu přeletěl Grigara a na zadní tyči zapadl do sítě. 

Teplicím vůbec nevyšel vstup do druhé půle. Vondrášek už po pár vteřinách trefil ve skluzu podrážkou Kalabišku do holeně a sudí Všetečka ukázal zkušenému obránci červenou kartu. 

Vzápětí navíc Sinjavského střílený centr proletěl na zadní tyč a Kalabiška z úhlu vstřelil druhý gól v ligovém ročníku.

Po hodině hry zahrál Kalabiška ve vápně rukou a Všetečka po upozornění videorozhodčího nařídil pokutový kop. Ten si vzal stejně jako při posledním domácím zápase s Hradcem Králové (1:0) Hybš a poslal Nguyena na opačnou stranu. V závěru se ještě prosadil po rohu slovácký Vecheta.

Teplice – Slovácko 1:3 (0:1)

Branky: 63. Hybš z pen. - 26. Petržela, 49. Kalabiška, 84. Vecheta. Rozhodčí: Všetečka - Ratajová, Slavíček - Batík (video). ŽK: Mičevič, Gning - Trávník, Kudela, Kim Sung-pin. ČK: 46. Vondrášek (Teplice). Diváci: 2630

Teplice: Grigar - Mareček (53. Hora), Chaloupek, Mičevič - Vondrášek, Trubač (85. Čičovský), Jukl, Urbanec (63. Hyčka), Hybš - Fila (53. Jásir), Gning (85. Sy). Trenér: Frťala.

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Trávník (53. Kudela), Havlík - Petržela (73. Holzer), Mihálik (73. Vecheta), Sinjavskij (90.+4 Juroška) - Šašinka (73. Kim Sung-pin). Trenér: Svědík.

Chytil vystřelil výhru Sigmy

Do zápasu vstoupili lépe hostující olomoučtí fotbalisté a ve 14. minutě dopravil míč zblízka do sítě Chytil, ale kvůli ofsajdu gól neplatil.

O tři minuty později se Zlínu nedůraz ve vlastní šestnáctce už vymstil. Ventúrovu střelu po rohu domácí gólman vyrazil jen před sebe a Chvátal měl zblízka otevřenou cestu ke svému druhému gólu v ligové sezoně.

V závěru zápasu se diváci dočkali náporu domácího celku, ale vyloženou šanci na vyrovnání si Zlín nevypracoval. Olomouc tak náskok v pohodě uhájila a venku naplno bodovala po čtyřech duelech. Hanáci na zlínské Letné vyhráli třetí ligové utkání po sobě.

Trinity Zlín – Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branka: 18. Chvátal. Rozhodčí: Berka - Vlček, Hádek. ŽK: Didiba - Sláma. Diváci: 2257.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Hlinka, Bartošák (46. Slončík) - Vukadinovič (63. Dramé), Didiba (82. Reiter), Hrubý, Čanturišvili - Balaj (63. Kovinič), Kozák (46. Fantiš). Trenér: Vrba.

Olomouc: Macík - Chvátal, Pokorný, Beneš, Sláma (83. Greššák) - Pospíšil, Ventúra - Zorvan (72. Zifčák), Breite (72. Zmrzlý), Navrátil (83. Vodháněl) - Chytil (90.+2 Vaněček). Trenér: Jílek.

Pražské derby skončilo remízou

V přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce Sparta se Slavií remizovala 3:3 a udržela si tak na čele soutěže dvoubodový náskok na pražského rivala. "Červenobílí" vedli v derby na vyprodané Letné v 54. minutě 2:0 po brankách Ivana Schranze a Václava Jurečky, domácí pak srovnali po penaltě Ladislava Krejčího mladšího a gólu Jaroslava Zeleného. V 85. minutě vrátil hostům náskok Igoh Ogbu, ale ve třetí minutě nastavení sparťané srovnali po vlastní trefě Aihama Ousoua.

Slavia, která kvůli viróze v mužstvu nastoupila bez několika opor, nedokázala navázat na říjnové domácí vítězství 4:0 nad Spartou a venku v lize popáté za sebou ztratila body. Letenští sice v nejvyšší soutěži nevyhráli poprvé po devíti vítězstvích, ale soutěžní sérii bez porážky protáhli už na 17 duelů. Naposledy nebodovali v říjnu v Edenu.

Sparta Praha - Slavia Praha 3:3 (0:1)

Branky: 59. Ladislav Krejčí II z pen., 71. Zelený, 90.+3 vlastní Ousou - 40. Schranz, 54. Jurečka, 85. Ogbu. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Hájek - Petřík (video). ŽK: Vitík, Kuchta, Laci, Čvančara, Ladislav Krejčí II - Pech, Masopust, Schranz, Hronek, Traoré. Diváci: 18.305 (vyprodáno).

Sparta: Kovář - Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II - Wiesner, Sadílek (81. Laci), Kairinen, Zelený (76. Höjer) - Čvančara, Haraslín (76. Minčev) - Kuchta (82. Mabil). Trenér: Priske.

Slavia: Kolář - Ousou, Ogbu (87. Kričfaluši), Holeš - Masopust, Provod (70. Traoré), Oscar, Schranz (84. Hronek) - Pech (46. M. Jurásek), Jurečka (83. Tecl) - Van Buren. Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články