Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta jede do Jablonce prodloužit úspěšnou sérii. Slavia si zahraje s Teplicemi a Plzeň čeká Liberec

Po pátečních předehrávkách bude 16. kolo nejvyšší soutěže pokračovat na třech stadionech a totožnou porci nabídne i nedělní program. Sparta bude v Jablonci usilovat o čtvrté soutěžní vítězství za sebou už dnes, vedoucí Slavia nastoupí v Edenu proti tápajícím Teplicím zítra a druhou Plzeň prověří ve Štruncových sadech ambiciózní Liberec.

Sport
zdroj: ČT4

V tabulce šestá Sparta vyhrála předchozí tři soutěžní utkání bez inkasované branky a drží nejlepší šňůru v sezoně. Letenským se navíc proti Jablonci dlouhodobě daří, podlehli mu v jediném z posledních 18 ligových duelů. Kvůli karetnímu trestu však budou postrádat klíčového záložníka Guélora Kangu.

"Řekl bych, že to bude zápas kola a pro nás hodně důležitý. Jablonec patří k nejlepším mužstvům v české lize. My bychom se po těch nadějných utkáních, co jsme teď odehráli, chtěli konečně odlepit z šestého sedmého místa a jít nahoru," uvedl Michal Horňák, asistent sparťanského trenéra Václava Jílka.

"Utkání proti Spartě, Plzni a Slavii mají určitý náboj, ale připravujeme se na to jako na každé jiné střetnutí. Každý soupeř je k poražení. Víme o tom, že má Sparta nějakou sérii. Dařilo se jí a vyhrávala, takže určitě nějak konsolidovala sestavu. Ale my také získali body venku. Musíme se dobře připravit a pokusit se doma zvítězit," řekl jablonecký kouč Petr Rada.

Sešívaní porazili Teplice v lize šestkrát v řadě. Aktuálně jedenáctí Severočeši v Edenu nevyhráli od srpna 2013, kdy červenobílým připravili rekordní porážku 0:7.

Slavia drží v lize neporazitelnost už 21 zápasů, trenér Jindřich Trpišovský ale očekává náročný duel. "Nesmíme nic podcenit, nesmíme koukat na jejich poslední prohru s Budějovicemi (doma 1:3), ale na předchozí výkony, které byly velmi dobré. Očekávám tuhý odpor Teplic. Je tam spousta zkušených hráčů, budou si to chtít užít. Pro ně to bude takový vrchol sezony. Musíme být ostražití a hrát jako každé domácí utkání," uvedl Trpišovský.

Plzeň bude skládat reparát

Plzeň v pondělní dohrávce remizovala ve Zlíně 1:1, z předchozích čtyř kol jen jednou zvítězila a její manko na Slavii vzrostlo už na 11 bodů.

Pro Viktorii je Liberec oblíbeným soupeřem – od května 2013 se Slovanem v nejvyšší soutěži neprohrála a hned desetkrát brala výhru. "Musíme napravovat ztráty z posledních zápasů. Samozřejmě jsme v roli, kdy potřebujeme zvítězit a žádná jiná cesta nevede než přes útok, určitě budeme chtít být ofenzivní," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Sport
zdroj: ČT4

Čtrnáctou Příbram čeká záchranářský souboj proti poslední Opavě, s níž doma v samostatné lize ještě neprohrála. Středočeské mužstvo v posledních osmi kolech nevyhrálo, Slezané čekají na stejnou radost už třináct zápasů.

Třináctý Zlín přivítá po zmíněné remíze s Plzní v dalším sobotním duelu desátou Olomouc. "Ševci" jsou bez plného bodového zisku už devět kol, ale ani Sigmě se nedaří – v nejvyšší soutěži nevyhrála šestkrát za sebou.

Naopak nováček z Českých Budějovic zvítězil v posledních čtyřech kolech a pokud v neděli doma porazí i Slovácko, překoná vlastní rekord v samostatné lize. Jihočeši díky úspěšné sérii poskočili v tabulce na deváté místo, tým z Uherského Hradiště drží pátou pozici.

Harmonogram 16. kola:

Sobota:
14:30 Příbram - Opava
14:30 Zlín - Olomouc
17:00 Jablonec - Sparta Praha

Neděle:
14:30 České Budějovice - Slovácko
14:30 Plzeň - Liberec
17:00 Slavia Praha - Teplice

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články