Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň snížila ztrátu na Slavii zpět na šest bodů. Jablonec podruhé v řadě neskóroval

Stále živí naději na titul. Plzeňští fotbalisté zareagovali na výhru vedoucí Slavie a po triumfu 2:0 nad Jabloncem v úvodním kole nadstavby první ligy stáhli náskok Pražanů na šest bodů. O třech bodech pro Západočechy rozhodli Chorý s Čermákem. Severočeši naopak nedali gól podruhé za sebou.

Hráči Plzně slaví
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Domácí, kteří po porážce 1:2 na Spartě vypadli v semifinále domácího poháru, si první šanci vytvořili v osmé minutě. Čermák ale přízemní střelou nepřekvapil Hrubého. Jablonecký gólman o chvíli později po rohu zblízka vyrazil Hejdovu ránu. Na druhé straně Sýkorův tečovaný pokus z úhlu těsně minul branku.

Plzeňští otevřeli skóre v 19. minutě. Čermák z rohového kopu našel nepokrytého Chorého a ten umístěnou hlavičkou nedal Hrubému šanci. "Nevím, jestli to bylo nacvičené, ale určitě jsem to chtěl rozběhnout na přední tyč, tak jsem se odpoutal od Doležala a trknul to. Nejdřív jsem si říkal, že to možná prodloužím, ale byl jsem v dobré pozici, tak jsem to zkusil přímo na bránu a spadlo to tam. Jsem šťastný," popsal Chorý.

Jabloneckého trenéra Petra Radu rozzlobilo, že rozhodčí před rohem nezkoumali možný faul Čermáka na Plechatého. "Je tady VAR, my jsme ho zavedli a je úplně k h... Já to z lavičky nevím, ale jestli to byl faul, proč se na to nejdou podívat? Přitom se chodí podívat, jestli někdo jde s rouškou, nebo bez roušky, a pak tohle nechají. Ale pro mě je situace taková, že Doležal prostě musí Chorého obsadit, to je první a nejdůležitější věc," prohlásil Rada.

Po pasáži bez větších šancí mohl krátce před pauzou zvýšit Kopic, ale v dobré pozici si špatně zpracoval míč a jablonecká obrana si poradila, stejně jako v případě následné Kalvachovy rány.

Na začátku druhé půle po zajímavé kombinaci hostů Sýkora zblízka zakončoval nepřesně. Vedle hlavičkoval také Chorý po dalším centru od Čermáka. Poté udělal Hrubému problémy Řezníkův centr, ale ani Kayamba po otočce branku netrefil.

Plzeňští přidali druhý gól v 71. minutě. Střídající Mihálik posunul míč na Čermáka, ten se na hranici šestnáctky otočil okolo bránícího Kroba a střelou k tyči překonal Hrubého. Jablonecký gólman celou domácí akci založil nepřesným odkopem.

Viktoria neprohrála ve dvanáctém ligovém utkání po sobě a v posledních pěti kolech navíc neinkasovala.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 19. Chorý, 71. Čermák. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Myška - Hocek (video). ŽK: Beauguel - Kratochvíl, Hämäläinen. Diváci: 2472 (limit 2500 osob na stadionu).

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík - Bucha (81. Hořava), Kalvach, Čermák - Kayamba (81. Havel), Chorý (54. Beauguel), Kopic (60. Mihálik). Trenér: Guľa.

Jablonec: Hrubý - Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob - Považanec - Matoušek (79. Pleštil, 86. Černák), Kratochvíl, Hämäläinen (83. Pilík), Sýkora - Doležal (83. Velich). Trenér: Rada.

Adrian Gula (trenér Plzně): "Chlapci zvládli náročný zápas týmovým výkonem. Je skvělé, že jsme opět udrželi čisté konto a za podpory našich fanoušků se nám podařilo vstřelit dva důležité góly. Soupeř byl houževnatý, nepříjemný. Prostě nadstavba. Je to velmi cenné vítězství po kompaktním výkonu. Chlapci do toho dali fyzicky úplně všechno, proto jim gratuluji k vítězství a velmi si ho cením. Mám radost i z toho, že nám tam padl gól i ze standardní situace. Věřím, že to může být naše další zbraň v ostatních nejbližších zápasech. Před zápasem na Slavii je pro nás nejsilnější motivace, že jsem přesvědčený, že můžeme hrát lépe na víc pozicích než minule, kdy jsme tam v uvozovkách jenom remizovali. Věřím, že to bude naše zbraň."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Prohráli jsme, ale výkon z naší strany byl diametrálně odlišný od toho na Bohemians (0:3). Tady náš výkon byl hodně dobrý. Hlavně v prvním poločase jsme vycházeli z dobrého posouvání, soupeře jsme prakticky až na dvě standardní situace do ničeho nepustili. Při první nás podržel Vlasta Hrubý, z té druhé jsme už byli potrestaní. Tohle je určitě nepříjemné. Martin Doležal v téhle situaci prostě musí hráče obsadit. Pak se hra vyrovnala, směrem dopředu jsme měli nějaké náznaky, bohužel ve finální fázi jsme nebyli tak přesní. Do druhého poločasu jsme šli s vědomím, že 1:0 je výsledek, který spíš může víc strašit domácí. Prvních 25 minut jsme byli hodně aktivní směrem dopředu. Ale byli jsme potrestaní druhou brankou ve fázi, kdy jsme měli hru pod kontrolou a byli nebezpeční. Domácí využili naši blbou rozehrávku. Bylo tam víc chyb za sebou. Druhá branka domácí uklidnila a byla pro zápas klíčová."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články