Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

SOUHRN: Derby na rozloučenou nemělo vítěze, Plzeň sestřelila Liberec ze čtvrtého místa a má ho Jablonec

V posledním kole fotbalové ligy skupiny o titul se řešil hlavně přímý postup do druhého předkola Evropské ligy ze čtvrtého místa a k tomu stačila Jablonci remíza s Ostravou 1:1. Liberec, který si veze čtyři góly z Plzně, tak bude muset o evropské předkolo ještě bojovat s Mladou Boleslaví, k čemuž bude mít výhodu vlastního stadionu. Derby mezi Slavií a Spartou nenašlo střelce, ale už nic nezměnilo na tom, že Slavia vyhrála soutěž před Plzní a Spartou. 

Slávisté oslavují obhajobu titulu
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

SKUPINA O TITUL

Slavia - Sparta 0:0

Velké derby pražských "S" na závěr skupiny hrající o titul přineslo zajímavou bitvu o vítězství. Toho se ale nedočkal ani jeden z celků, které už měly před zápsem své jisté a nic to na jejich postavení v tabulce nemohlo změnit. Slavia, jež už měla jistou obhajobu titulu, se sice dostala do více šancí, ale nakonec se fanoušci gólu nedočkali.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy ze Slavie a Sparty po derby

Jablonec - Ostrava 1:1

Čtvrtou příčku zajišťující 2. předkolo Evropské ligy jablonečtí fotbalisté nakonec získali. Stačila jim k tomu remíza 1:1 doma s Baníkem Ostrava v posledním 5. kole skupiny o titul v nadstavbě první ligy. Na úvodní gól Davida Štěpánka odpověděl Nemanja Kuzmanovič.

Plzeň - Liberec 4:0

Loučení Viktorie Plzeň s dlouholetou oporou Romanem Hubníkem, který po sezoně odchází domů do Olomouce, se týmu trenéra Adriana Guly povedlo. Zato Liberec na zápas dlouho nezapomene, před dovolenou si jeho hráči vezou domů čtyři góly. Nedržel tak čtvrtou příčku tabulky znamenající účast ve druhém předkole Evropské ligy a o Evropu bude bojovat s Mladou Boleslaví.

SKUPINA O EVROPU

Bohemians - Ml. Boleslav 2:1

Tříbrankovou ztrátu z úvodního zápasu nesmazali, ale s letošním ligovým ročníkem se rozloučili se ctí. Fotbalisté Bohemians 1905 porazili Mladou Boleslav 2:1, což k postupu do utkání proti pátému týmu ze skupiny o titul nestačilo. Na úvodní trefu Davida Puškáče totiž odpověděl ještě před přestávkou Jiří Klíma, konečný výsledek stanovil v 54. minutě Josef Jindřišek. Klub z města automobilů čeká v rozhodujícím duelu Liberec, nebo Jablonec.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Bohemians 1905 - Mladá Boleslav
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články