Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 8. KOLA: Mohutný obrat Slavie v Ďolíčku, vítězná oslava v Plzni a sparťanská ztráta

Malé pražské derby v Ďolíčku jednoznačně opanovali fotbalisté Slavie, kteří v poločase s Bohemians prohrávali, ale po závěrečném hvizdu slavili vítězství 5:1. Jejich rivalové z Letné naopak podruhé v řadě ztratili a s Jabloncem remizovali 1:1. Z prvního tříbodového zisku v sezoně se radoval Liberec proti Mladé Boleslavi. Stejně se vedlo rovněž vedoucí Plzni, která prohrávala s Českými Budějovicemi, ale dvěma brankami výsledek otočila.

Ivan Schranz ze Slavie oslavuje gól
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Bohemians 1905 - Slavia Praha 1:1

V poločase o gól prohrávali, po změně stran domácí uzemnili pěti brankami. Fotbalisté Slavie vyhráli v 8. ligovém kole na stadionu Bohemians 5:1 a posunuli se před Spartu na druhé místo s odstupem dvou bodů za vedoucí Plzní. Skóre otevřel ve 22. minutě Jan Chramosta, v 56. minutě srovnal z penalty Nicolae Stanciu, za chvíli otočil stav Ondřej Lingr a třetí gól přidal Jan Kuchta. Poté ještě další pokutový kop proměnil Michael Krmenčík a výsledek uzavřel Ivan Schranz.

Sparta Praha - Jablonec 1:1

Po porážce s Plzní fotbalisté Sparty znovu zakolísali. V 8. kole první ligy pouze remizovali 1:1 s letos nepříliš jistým Jabloncem. Po krásné akci Lukáše Harsalína s Václavem Drchalem Letenští sice vedli, ale za hosty na úvod druhé půle srovnal hlavičkou Tomáš Čvančara. Pražský celek pod trenérem Pavlem Vrbou na domácím hřišti poprvé v lize nevyhrál a v tabulce ztrácí čtyři body na první Viktorii.

Karviná - Teplice 1:1

Ze souboje u dna tabulky neodešel nikdo vítězně. Karviná remizovala doma s Teplicemi 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase se jako první trefil karvinský Lukáš Čmelík, záhy odpověděl Daniel Trubač. Domácí jako jediní v lize zůstavají bez vítězství. Teplice jsou poslední.

Liberec - Mladá Boleslav 2:1

Slovan slaví vůbec první tříbodový zisk v sezoně. Dlouho to přitom vypadalo, že gól mladoboleslavského Davida Douděry z prvního poločasu povede k úspěchu hostů. V 81. minutě se však nechal vyloučit Jiří Skalák a vzápětí trestali Severočeši. Z penalty se trefil Júsuf Hilál a vítězný gól dal Lubomír Tupta.

Plzeň - České Budějovice 2:1

Viktoria oslavila vítězně zápas ke 110. výročí založení klubu. Západočeši porazili České Budějovice po obratu 2:1 a upevnili si vedení v tabulce. Na začátku druhého poločasu hosty poslal do vedení Nigerijec Fortune Bassey, mezi 69. a 79. minutou otočili skóre obránci Radim Řezník s kapitánem Lukášem Hejdou.

Hradec Králové - Pardubice 2:0

Potřetí za sebou zvítězil Hradec Králové, navíc bez inkasované branky. Skóre východočeského derby s Pardubicemi, hraného v Mladé Boleslavi, otevřel ve 36. minutě Jan Král a v závěru pojistil výhru nováčka Daniel Vašulín po dalším rohu kapitána Adama Vlkanovy. Pardubičtí v této ligové sezoně naplno bodovali pouze jednou.

Olomouc - Ostrava 1:1

Domácí Sigmu poslal v 10. minutě do vedení Martin Hála, ale v 84. minutě v početní převaze srovnal Ladislav Almási. Olomouc hrála od 75. minuty bez vyloučeného Pavla Zifčáka. Baník ztratil body po dvou výhrách. Olomouc podruhé za sebou remizovala a bodovala v šesti ze sedmi utkání.

Slovácko - Zlín 3:0

Slovácko zůstává v nové sezoně v domácích zápasech dál stoprocentní. V 8. kole první ligy porazil čtvrtý tým uplynulého ročníku v moravském derby Zlín 3:0 zásluhou silné pasáže mezi 49. a 62. minutou, kdy vstřelil všechny tři branky. Gólem a asistencí se na pohodlném vítězství Slovácka podílel Daniel Holzer. Hosté hráli už od 23. minuty bez vyloučeného Václava Procházky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články