Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Slavia si v Ďolíčku otevřela střelnici, poprvé skóroval Krmenčík

V poločase o gól prohrávali, po změně stran domácí uzemnili pěti brankami. Fotbalisté Slavie vyhráli v 8. ligovém kole na stadionu Bohemians 5:1 a posunuli se před Spartu na druhé místo s odstupem dvou bodů za vedoucí Plzní. Skóre otevřel ve 22. minutě Jan Chramosta, v 56. minutě srovnal z penalty Nicolae Stanciu, za chvíli otočil stav Ondřej Lingr a třetí gól přidal Jan Kuchta. Poté ještě další pokutový kop proměnil Michael Krmenčík a výsledek uzavřel Ivan Schranz.

Nicolae Stanciu ze Slavie střílí gól z pokutového kopu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský udělal po čtvrteční výhře 3:1 nad Unionem Berlín v úvodním utkání skupinové fáze Evropské konferenční ligy hned sedm změn v základní sestavě, do níž se vrátily některé opory včetně kapitána Bořila.

Hosté zahrozili jako první, Schranzovu střelu ale v poslední chvíli zblokoval Köstl. V 17. minutě pak Stanciuovu ránu z velkého úhlu vyrazil brankář Le Giang.

Za pět minut otevřeli skóre Bohemians, kteří využili krátkou přesilovku po zranění Takácse. Ousou odvrátil Květův centr pouze k Fulnekovi, po jehož zblokované střele se dostal k dorážce Chramosta a zamířil pohotově k přední tyči. Třicetiletý útočník, jenž v Ďolíčku hostuje z Jablonce, skóroval potřetí v ligové sezoně.

Další Chramostův pokus vzápětí zblokovala obrana na roh. Favorit mohl srovnat v 37. minutě, Kuchta a Bořil ale netrefili míč po Bahově přízemním centru. Těsně před přestávkou z dobré pozice vypálil nad Samek.

Trpišovský o poločase dvakrát vystřídal a jeho svěřenci brzy vyrovnali. Poté, co po Köstlově zákroku upadl ve vápně Bořil, sudí Berka po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil penaltu a Stanciu v 56. minutě nezaváhal. Rumunský záložník se trefil poprvé v ligovém ročníku.

"Chtěl jsem odkopnout balon, asi jsem ho škrtnul. Asi jasná penalta, moje chyba. Tenhle zápas beru na sebe. Jedna penalta, pak druhá," uvedl Köstl, kterému nevyšel bratrský souboj proti Jaroslavu Köstlovi, asistentovi trenéra Slavie.

Bohemians po pauze vůbec nestíhali a za dalších šest minut už prohrávali. Po centru z levé strany se dostal míč ke střídajícímu Lingrovi a ten přes Le Giangovy prsty protlačil balon za čáru. Dvě minuty nato vyrazil domácí brankář Schranzovu nepříliš důraznou hlavičku jen před sebe a nabíhající Kuchta zblízka zvýšil.

"Před utkáním mi trenéři gólmanů k brankářům soupeře vždy něco říkají. Věděl jsem, že má problém s vyrážením balonů, že je vyráží před sebe. Mým úkolem bylo tam být, což mě odměnilo. Dali jsme třetí uklidňující gól a zbytek byl v naší režii," pochvaloval si Kuchta.

Slávisté naprosto dominovali a v 72. minutě vedli už 4:1. Köstl se ve vlastním vápně dopustil dalšího faulu a střídající Krmenčík z penalty s přehledem zavěsil. Skóroval poprvé po příchodu do Edenu. Reprezentační útočník poté přiťukl hlavou Schranzovi a slovenský útočník napálil míč pod břevno. Připsal si šestý gól v sezoně a dotáhl nejlepšího střelce, olomouckého Hálu.

Slávisté dali v samostatné ligové historii v zápase proti Bohemians poprvé pět branek. Snížit mohl střídající Kovařík, mířil však jen do břevna. V nastavení pak Bederku ve velké šanci vychytal Mandous.

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 1:5 (1:0)

Branky: 22. Chramosta - 56. Stanciu z pen., 62. Lingr, 65. Kuchta, 72. Krmenčík z pen., 76. Schranz. Rozhodčí: Berka - Paták, Vlček - Adam (video). ŽK: Vondra, Hronek - Kuchta. Diváci: 5485.

Bohemians: Le Giang - Köstl (78. Bederka), Krch, Vondra - Dostál, Květ (68. Nový), Ljovin, Hronek, Fulnek (68. Kovařík) - Keita (68. Koubek), Chramosta (68. Necid). Trenér: Klusáček.

Slavia: Mandous - Masopust (46. Lingr), Takács (23. Ševčík), Ousou, Bořil - Holeš, Samek (46. Krmenčík) - Bah, Stanciu, Schranz (86. Ekpai) - Kuchta (77. Traoré). Trenér: Trpišovský.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Zápas jsme měli rozehraný na to, abychom ukončili sérii Slavie. Nicméně ve druhém poločase přišlo příliš mnoho chyb a to Slavia při své kvalitě potrestala. Penaltový zákrok nechci zpochybňovat. Pokud to zkoumají na videu, tak asi byla. Spíš byly hloupé chyby, které tomu předcházely. Zbytečný aut. Za stavu 1:1 jsme ještě připravovali střídání, a než jsme stihli vystřídat, bylo to 1:3. Na začátku druhého poločasu jsme byli pasivní, nechtěli jsme hrát. I když jsme vedli, dopředu jsme měli hrozit víc."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsme rádi, že jsme vyhráli. Byl to těžký zápas. Výsledek vypadá jednoznačně, ale tak to nebylo. Bohemka hrála velmi dobře. Výborná byla i kulisa. Ve druhé půli rozhodl týmový výkon. Všichni hráči na hřišti i ti na střídačce tým povzbudili, pomohli mu. Přidali jsme v rychlosti v ofenzivě a rozhodli. Mrzí mě konec utkání, kdy Bohemka měla dvě nebo tři příležitosti."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články