Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Puškáč čtyřmi brankami sestřelil Karvinou, Bohemians nicméně baráž s Opavou nemine

Ani jednoznačné vítězství 4:0 nad Karvinou neodvrátilo fotbalistům Bohemians 1905 účast v baráži. "Klokanům" zajistil skalp sestupujícího soupeře čtyřmi trefami útočník David Puškáč. Jejich soupeřem bude v boji o setrvání v nejvyšší soutěži Opava, třetí tým druhé ligy. Úvodní utkání je na programu ve čtvrtek ve Slezsku, odveta o tři dny později v Ďolíčku.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Pražanům nestačilo k záchraně ani vysoké vítězství, jelikož Pardubice vyhrály v Teplicích 2:0 a Jablonec remizoval ve Zlíně 1:1. Bohemians sice získali v 35 kolech stejně bodů jako třináctý Jablonec, ale uškodilo jim horší postavení v tabulce po základní části soutěže.

Puškáč v den 29. narozenin zaznamenal jako devátý hráč v historii samostatné ligy v jednom utkání minimálně čtyři branky, které si rovnoměrně rozprostřel do obou poločasů. Celkem na ně potřeboval třicet minut. Souboj s Opavou pro něj bude pikantní, jelikož právě odtamtud do Bohemians přišel.

Už ve 4. minutě Chramosta přihrál do vápna na Květa, jehož střelu vyrazil gólman Neuman na roh. Po něm hlavičkoval nad Puškáč. Ve 22. minutě se však dočkal. Chramosta ho v pokutovém území našel zpětnou přihrávkou a útočník domácích otevřel skóre zápasu. Za dalších pět minut zvýšil náskok svého týmu po zakončení hlavou.

Ještě v prvním poločase se dvakrát blízko gólu objevil Chramosta, v obou případech mu však chyběl kousek.

První ligový hattrick v kariéře završil Puškáč necelé dvě minuty po změně stran, když prostřelil Neumana. Konečné skóre stanovil za pět minut. Centr z rohového kopu propadl až na zadní tyči a Puškáč bez problému zakončil do prázdné branky.

"Člověk je pokaždé rád za jeden gól, dva už jsou takový nad rámec. Čtyři jsou fakt fantastické. Dneska se scházelo všechno tak, jak mělo. Bohužel kluci ze Zlína a Teplic mi ten dárek (k narozeninám) nedali," uvedl Puškáč.

Vedení vršovického celku ještě mohl navýšit Hronek, ale přečíslení tří na jednoho vyřešil slabou střelou. Poté se ve velké šanci ocitl opět Chramosta, z voleje však přesně nezamířil.

"Klokani" zvítězili v Ďolíčku v nejvyšší soutěži po šesti zápasech. Karviné tam v lize nepodlehli ani v sedmém utkání a inkasovali při tom jediný gól.

Bohemians 1905 - MFK Karviná 4:0 (2:0)

Branky: 22., 27., 47. a 52. Puškáč. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Vyhnanovský - Kocourek (video). ŽK: Hronek (Bohemians). Diváci: 4028.

Bohemians 1905: Valeš - Krch, Křapka, Vondra - Dostál, Květ (67. Bartek), Petrák (57. Jindřišek), Hronek (67. Beran), Kovařík - Chramosta (77. Vaníček), Puškáč (57. Koubek). Trenér: Veselý.

Karviná: Neuman - Dramé (76. Qose), Buchta, Kobouri (44. Mikuš) - Sinjavskij (76. Vlachovský), Jursa, Ndiaye, Šehič - Zorvan (80. Svoboda), Chvěja (76. Zych), Bartošák. Trenér: Páník.

Jaroslav Veselý (trenér Bohemians 1905): "Utkání jsme chtěli zvládnout bez jakýchkoli kalkulací. Postavili jsme to nejlepší, co jsme měli. Chtěli jsme udělat radost sobě i divákům, abychom potvrdili zlepšené výkony a výsledky z posledních zápasů. To se potvrdilo. Vnitřně jsem očekával, že to dopadne tak, jak to dopadlo. Tušil jsem, že výhra už nic moc řešit nebude. Chtěli jsme vyhrát hlavně pro sebe a naše skvělé fanoušky, kteří nám pomáhají. Z tohoto hlediska jsme spokojení. Tím, že jsme vstřelili brzo branku, vzali jsme Karviné možnost, aby nás kousala. Nakonec se z toho zrodilo klidné vítězství. Jsem rád, že jsme to dohráli s nulou a že se nikdo nezranil."

Bohumil Páník (trenér Karviné): "Chtěli jsme se ctí odehrát utkání, abychom byli Bohemce zdatným soupeřem. Bohužel to se nám nepodařilo. Do 20. minuty jsme přečkali nástup domácích, ale pak dostaneme dva góly. Všechny čtyři branky byly po chybách stoperů, takže bychom mohli všechny tři stopery střídat. Bohužel je nemáme. To si chlapci musí rozebrat sami svým přístupem tak, jak zahráli. Hodně mě poslední utkání mrzí. Bylo jedno z nejhorších, které jsme odehráli. Někteří hráči možná odehráli poslední ligové utkání. To, co mají v hlavách, už nezměním. Pokud takhle budou přistupovat k fotbalu, tak z nich nikdy pořádní hráči nebudou. Konkrétní nebudu, vědí, kteří to jsou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články