Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 3. KOLA NADSTAVBY: Dukla je prvním sestupujícím, Sparta veze debakl z Plzně

Třetí kolo nadstavby definitivně rozhodlo o tom, že prvním jistým sestupujícím do druhé nejvyšší soutěže je Dukla. Pražané prohráli 0:3 v Karviné a dvě kola před koncem ztrácejí na předposlední Slezany 11 bodů. V bitvě dvou nejlepších týmů skupiny o udržení zvítězilo Slovácko 4:1 nad Opavou a definitivně se zachránilo v nejvyšší soutěži. Plzeň deklasovala Spartu výsledkem 4:0, a uštědřila jí tak nejvyšší porážku v historii samostatné ligy. Slavii se však Viktoria bodově nepřiblížila, protože Pražané dokázali porazit Jablonec 2:1.

Trenér Dukly Roman Skuhravý
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 4:0

Pořádný debakl si z plzeňských Štruncových sadů veze Sparta. Pražané, kteří měli už před utkáním jisté třetí místo, prohráli na půdě jednoho ze svých hlavních rivalů 0:4, a utrpěli tak první porážku pod vedením dočasného trenéra Michala Horňáka. Plzeňští díky tomuto vítězství stále drží alespoň matematickou naději na zisk ligového primátu.

Slavia Praha - Jablonec 2:1

Slavia se významně přiblížila zisku mistrovského titulu, když dokázala na domácí půdě porazit Jablonec 2:1. V utkání přitom prohrávala od 9. minuty, kdy se trefil Holeš. Ještě v prvním poločase vyrovnal Traoré, dlouho se však Pražanům nedařilo vstřelit kýžený vedoucí gól. Slavii nakonec spasil brankou v 85. minutě Souček. Sešívaní tak dvě kola před koncem nadstavby mají pětibodový náskok na druhou Plzeň a už v příštím utkání na Baníku se mohou radovat ze zisku mistrovského titulu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přešťastný Souček po Jablonci: Je to jeden z nejcennějších gólů

Karviná - Dukla Praha 3:0

Stalo se to, k čemu se schylovalo už pěkných pár týdnů. Je definitivně jasné, že Dukla po osmi letech sestoupila z první ligy. Pražané v 3. kole nadstavby prohráli v Karviné 0:3 a už nemají šanci opustit poslední místo. Dva góly Slezanů dal Tomáš Wágner a jednou se trefil Dávid Guba, za bezbrankového stavu neproměnil hostující Jakub Podaný penaltu.

Bohemians 1905 - Příbram 1:4

Bohemians v důležitém zápase 3. kola skupiny o záchranu podlehli doma Příbrami 1:4 a klesli na 14. pozici, znamenající pád do baráže. Klokani sice rychle vedli po brance Antonína Vaníčka, ale pak už se prosazovali pouze hosté. Do poločasu otočili výsledek Ruslan Mingazov s Olivierem Kinguem a po přestávce domácí dorazil Jan Matoušek, který třetí gól dal sám a na poslední nahrál Matějovi Polidarovi. Příbram se posunula o bod před svého soupeře a situaci má ve svých rukou.

Slovácko - Opava 4:1

Slovácko si na domácím hřišti poradilo s Opavou jednoznačně 4:1, a definitivně si tak zajistilo ligovou příslušnost i na příští sezonu. Ve skupině o záchranu má Slovácko dvě kola před koncem náskok pěti bodů na čtrnáctou příčku, která znamená baráž, ale vzhledem k tomu, že Opava bude hrát s Příbramí a oba dva nemohou ve dvou kolech naplno bodovat, je Slovácko definitivně zachráněno. Opava po první porážce v nadstavbě klesla na druhé místo a má k dobru na barážovou pozici tři body.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:1

Tragická série fotbalistů Baníku nebere konce. Ostravané prohráli i čtvrtý zápas v řadě a opět nedokázali vstřelit ani gól. Tentokrát nestačili na domácí půdě na Slovan Liberec, kterému podlehli 0:1. O jedinou branku utkání se v 86. minutě zápasu postaral Kamso Mara. Liberec se tak dvě kola před koncem nadstavby dostal o bod před Baník na pátou příčku skupiny o titul.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články