Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bohemians selhali doma s Příbramí a přiblížili se pádu do baráže

Bohemians v důležitém zápase 3. kola skupiny o záchranu podlehli doma Příbrami 1:4 a klesli na 14. pozici, znamenající pád do baráže. Klokani sice rychle vedli po brance Antonína Vaníčka, ale pak už se prosazovali pouze hosté. Do poločasu otočili výsledek Ruslan Mingazov s Olivierem Kinguem a po přestávce domácí dorazil Jan Matoušek, který třetí gól dal sám a na poslední nahrál Matějovi Polidarovi. Příbram se posunula o bod před svého soupeře a situaci má ve svých rukou.

Olivier Kingue se raduje z branky proti Bohemians
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Bohemians bleskově udeřili. Bartek nahrál do vápna Vaníčkovi, který se otočil kolem Treglera a přízemní střelou k tyči otevřel skóre.

"I na hráčích Příbrami jsem viděl, že to jimi otřáslo. Gól nám paradoxně ublížil, možná přišel strach o výsledek. Místo, aby nás uklidnil, dostal nás dolů. Je to kolaps. Nevím, jak to jinak říct," uvedl domácí obránce Pokorný.

Ve čtvrté minutě dali o sobě vědět hosté. Fantiš našel za obranou "klokanů" Mingazova. Turkmenský záložník prostřelil gólmana Fryštáka, ale jeho spoluhráč Pokorný odkopl míč do bezpečí. V 16. minutě střela hostujícího Matouška z úhlu prosvištěla podél brankové čáry.

O čtyři minuty později vybojoval Matoušek penaltu poté, co ho ve vápně nedovoleně zastavil Pokorný. K pokutovému kopu se postavil kapitán Rezek, který však míč překopl. Příbram hrozila i nadále. Ve 27. minutě trefil záložník Polidar z šestnáctky tyčku.

Za pět minut se hosté dočkali. Matoušek ve středu hřiště uspěl v souboji s Ljovinem, vystřelil z hranice vápna a Fryšták jeho pokus vyrazil na nikým nehlídaného Mingazova, jenž srovnal.

Ve 42. minutě přihrál Mingazov na Fantiše, který zamířil těsně vedle branky. O dvě minuty později dokonala Příbram obrat. Po Nového rohovém kopu se prosadil Kingue.

Pět minut po přestávce přidali Středočeši třetí branku. Z hlavičkového souboje s kapitánem "klokanů" Krchem vyšel vítězně Matoušek, který si navedl míč do vápna, pohrál si s obranou domácích a přesně zakončil.

Po hodině hry hlavičkoval Krch po rohovém kopu jen do náruče brankáře Kočího. V 65. minutě se napřáhl z dálky Mingazov a Fryšták jeho prudkou střelu vyrazil na roh. Pět minut před koncem základní hrací doby stanovil konečný výsledek po Matouškově přihrávce Polidar.

Svěřenci trenéra Romana Nádvorníka porazili Bohemians ve třetím z posledních čtyř duelů v lize a venku triumfovali po sedmi utkáních.

Pražané nevyhráli počtvrté za sebou a po šesti zápasech nebodovali. Bohemians zvítězili v Ďolíčku v jediném z uplynulých 16 ligových soubojů a potvrdili pozici nejhoršího domácího celku.

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:4 (1:2)

Branky: 2. Vaníček - 32. Mingazov, 44. Kingue, 50. Matoušek, 85. Polidar. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Šimáček. ŽK: Krch, Hůlka - Polidar. Diváci: 3055.

Bohemians: Fryšták - Hůlka (74. F. Hašek), Krch, Pokorný - Dostál, Vacek, Ljovin (46. Puškáč), Bartek - Reiter, Hilál (86. Záviška), Vaníček. Trenér: M. Hašek.

Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Soldát, Antwi - Mingazov (88. Jablonský), Kingue, Polidar (86. Kodr), Rezek - Matoušek (90. Skácel) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.

Martin Hašek (trenér Bohemians 1905): "Nemůžu pro to najít jiný důvod než to, že to utkání jsme nezvládli mentálně, protože celé jaro, v podstatě každý zápas v lize, kromě části utkání se Slavií, tak jsme hráli každý zápas dobře až velmi dobře. Tenhle výkon byl za celé jaro vůbec nejslabší zrovna v situaci, kdy jsme potřebovali nutně zvítězit, nebo přinejhorším neprohrát. Trenér připravuje mužstvo na to, aby bylo mentálně připravené, takže ta věc jde za mnou."

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Vstoupili jsme tragicky do zápasu. Na to se připravujeme každý zápas, protože venkovní vstupy máme opravdu špatné. Musím poděkovat mužstvu, že i po tom rychlém gólu jsme se zvedli. Měli jsme penaltu, kterou jsme nedali, šli jsme sami na bránu Mingazovem, trefili jsme tyč. Už do té půli jsme měli být jednoznačně ve vyšším vedení. Musím hráčům poděkovat za nasazení a vysoký presink, který jsme vydrželi hrát celý zápas, kdy jsme ani na chviličku nevypadli ze hry. Pro nás to jsou důležité tři body, ale jsou dvě kola do konce. Musíme ještě bodovat. Nemáme nic zachráněného."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články