Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

SOUHRN 29. KOLA: Plzeň stáhla o bod Slavii, Sparta vyhořela a slezské derby pro Baník

Zkáza favoritů. Jinak 29. kolo první ligy nazvat nelze. Týmy ze špičky se jím totiž protrápily. Vedoucí Slavia padla ve Zlíně 0:1, čehož druhá Plzeň ale využila jen částečně po remíze 1:1 v Příbrami. Vybouchla třetí Sparta, která doma dostala výprask 1:3 od Karviné. Slezské derby ovládl Baník, který porazil Opavu 2:0 a má jistou skupinu o titul. Liberec díky hattricku Libora Kozáka z penalt zdolal Slovácko 3:2. Bohemians 1905 zvítězil nad Jabloncem 1:0.

Fotbalisté Slavie děkují svým fanouškům za podporu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín - Slavia Praha 1:0

Tři dny po oceňovaném výkonu na Stamford Bridge přišla pro Slavii studená sprcha. Pražané s řadou změn v sestavě prohráli po nevýrazném výkonu ve Zlíně 0:1, když jedinou branku utkání vstřelil v 60. minutě Adnan Džafič. Ševci bodovali po čtyřech předchozích porážkách a nadělili si pěkný dárek k stoletému výročí klubu. Sešívaní si zajistili první místo po základní části.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Slavia Praha

Příbram - Viktoria Plzeň 1:1

Hostování Jana Matouška v Příbrami se Slavii vyplatilo. Konkurent Pražanů v boji o titul Plzeň vedla od 31. minuty po brance Erika Pačindy na hřišti Příbrami, ovšem hned za šest minut vyrovnal rychlík patřící Slavii. Svěřenci Pavla Vrby už další branku nepřidali, ale díky ztrátě konkurenta stáhli náskok na čelo tabulky na čtyři body.

Sparta Praha - Karviná 1:3

Návrat Františka Straky na hřiště jeho bývalého týmu Sparty se změnil v nečekanou senzaci. Jeho svěřenci z Karviné na půdě favorizovaných Pražanů zvítězili nečekaně 3:1 a v boji o udržení si připsali druhou výhru v řadě. To Letenští naopak podruhé za sebou ztratili.

Baník Ostrava - Opava 2:0

Jedna výhra, dvě radosti. Fotbalisté Baníku porazili ve slezském derby Opavu 2:0, čímž si zajistili předčasně účast ve skupině o titul. Domácí góly vstřelili Dame Diop a Robert Hrubý. Zápas na vyprodaném stadionu sledovalo 15 tisíc diváků.

Slovan Liberec - Slovácko 3:2

Nevídané představení předvedl Libor Kozák. Útočník Liberce zahrával proti Slovácku tři pokutové kopy, ten poslední v 92. minutě, a všechny proměnil. Severočeši zvítězili 3:2 a drží se na šestém místě tabulky.

Sigma Olomouc - Teplice 2:0

Olomouc zvládla duel proti Teplicím a uchovala si naději na posun do elitní šestky. Tři body za výhru 2:0 vystřelili Hanákům Plšek s Houskou. Moravané ztrácejí dva body na šestý Liberec, rozhodne tak závěrečné kolo.

Dukla Praha - Mladá Boleslav 2:2

Vypadalo to pro Mladou Boleslav růžově. Po dvouzápasové absenci kvůli žlutým kartám se při návratu prosadil nejlepší střelec první ligy Nikolaj Komličenko. Poslal svůj tým do vedení na hřišti Dukly Praha, přidal se k němu i Dominik Mašek. Cestu ke třem bodům a posun do nejlepší šestky ale domácí utnuli. V 79. minutě snížil Djuranovič a v 88. minutě vyrovnal Tetour.

Bohemians 1905 - Jablonec 1:0

Téměř na den přesně devět měsíců trvalo čekání fotbalistů Bohemians na domácí ligové vítězství. Klokani udolali v Ďolíčku Jablonec 1:0 zásluhou gólu Davida Bartka z 15. minuty a stále mají teoretickou šanci na posun do skupiny o 7.-10. místo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články