Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

SOUHRN 27. KOLA: Sparta, Plzeň i Slavia braly plný počet bodů, Olomouc potvrzuje jarní formu

Slávisté vysokou výhrou 5:1 na půdě Dukly potvrdili roli lídra soutěže a velmi dobře se naladili na čtvrteční souboj v Evropské lize proti londýnské Chelsea. Z výhry 2:0 nad Zlínem se radovala Sparta. Výbornou jarní formu potvrdila Olomouc, která urvala vítězství 3:2 s Karvinou a jediný bod ji dělí od šesté Mladé Boleslavi. Podještědské derby mezi Libercem a Jabloncem skončilo bez branek. Bohemians si zkomplikovali boj o záchranu, když doma remizovali s Mladou Boleslaví 0:0, a Plzeň si připsala další hubenou výhru 1:0, tentokrát nad Slováckem.

Slávistická radost
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Dukla Praha - Slavia Praha 1:0

Slavia na Dukle nenechala nikoho na pochybách, že proti sobě nastoupil první a poslední celek ligy. Slávisté už po půlhodině vedli pohodlně 3:0 a nakonec zvítězili jednoznačně 5:1. Slavia si připsala nejvyšší výhru v ligové sezoně a více než příjemně se tak naladila na čtvrteční čtvrtfinále Evropské ligy s londýnskou Chelsea.

Sparta Praha - Zlín 2:0

Sparta si pojistila třetí místo díky své sedmé výhře z osmi jarních zápasů. Ve druhé půli se proti Zlínu trefili Adam Hložek a Benjamin Tetteh. Zraněný Bořek Dočkal sledoval vítězství 2:0 opět pouze z tribuny. Zlín po třetí porážce za sebou zůstal devátý.

Slovácko - Viktoria Plzeň 0:1

Další hubenou výhru 1:0 si připsali fotbalisté Plzně, tentokrát na hřišti Slovácka, a na vedoucí Slavii tak tři kola před koncem základní části dál ztrácejí sedm bodů. O jedinou branku utkání se z pokutového kopu postaral Patrik Hrošovský.

Příbram - Opava 3:1 

Po třech porážkách bez vstřeleného gólu se fotbalisté Příbrami dočkali vítězství. V předehrávce 27. kola totiž zdolali Opavu 3:1 a opustili barážovou čtrnáctou pozici. V souboji nováčků nejvyšší soutěže se blýskl zejména Ruslan Mingazov, který vstřelil první branku a na druhou přihrál Antonínu Fantišovi. Slezané po třech utkáních nalezli přemožitele a zůstali jedenáctí s náskokem bodu před středočeským soupeřem.

Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 0:0

Fotbalisté Bohemians Praha v utkání proti Mladé Boleslavi nevstřelili branku a po výsledku 0:0 se propadli na 14. místo tabulky, na kterém jim hrozí baráž o udržení. Vršovický klub nevyhrál doma od prvního kola soutěže v červenci loňského roku. Hosté zůstávají jediným neporaženým týmem jara a stále se drží na šestém místě ve skupině, která bude hrát o titul a poháry.

Liberec - Jablonec 0:0

Čtyři kola před koncem základní části Liberec remizoval s Jabloncem 0:0. Bez branek skončilo i podzimní vzájemné utkání. Jablonec má na čtvrtém místě tříbodový náskok na Ostravu. Hosté byli hlavně v druhé půli aktivnější, ale žádnou z šancí neproměnili. Jablonec sice bodoval počtvrté za sebou, na čtvrtém místě tabulky však má už jen tříbodový náskok na pátou Ostravu. Liberec si připsal devátou remízu v ligové sezoně a z osmé příčky ztrácí dva body na šestou Mladou Boleslav.

Ostrava - Teplice 3:1

Fotbalisté Ostravy porazili v 27. kole nejvyšší domácí soutěže Teplice 3:1. Dvě branky vstřelil Nemanja Kuzmanovič, jediný úspěch hostů obstaral jejich jarní kanonýr Jakub Hora, který dosáhl už své jedenácté trefy v sezoně. Ostravanům se podařilo utnout sérii pěti proher a upevnili si místo v elitní skupině.

Olomouc - Karviná 3:2

Olomouc potvrzuje skvělou jarní formu, když na vítězství dosáhli Hanáci i v utkání s Karvinou. Slezané sice dokázali v zápase dvakrát srovnat vedení domácí Sigmy, ale o vítězství Olomouce 3:2 nakonec rozhodl Yunis. Hanáky tak dělí jediný bod od šestého místa, které drží Mladá Boleslav. Karviná naopak dál vězí na předposlední 15. příčce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články