Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

SOUHRN 2. KOLA NADSTAVBY: Slavia zvýšila náskok, Sparta skončí nejhůř třetí, Jablonec čtvrtý

Slavia v závěru zápasu třemi góly srazila Plzeň 3:1 a odrazila útok Viktorie na vedení ve fotbalové lize a zvýšila svůj náskok na pět bodů. I třetí zápas pod vedením dočasného trenéra Michala Horňáka skončil pro Spartu vítězstvím. Pražané v druhém zápase nadstavby porazili Liberec 1:0 a nejhůře skončí třetí. Čtvrtou pozici má zase jistou Jablonec po triumfu 2:0 nad Baníkem. O naději na boj o Evropskou ligu si to rozdají Zlín a Mladá Boleslav. Blízko záchraně je Opava po výhře 3:2 nad Duklou. Do baráže pomalu míří Karviná po prohře v Příbrami 0:1. Středočeši naopak atakují Bohemians 1905, kteří jen remizovali se Slováckem 0:0. 

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Slavia – Plzeň 3:1

Slavia jednoznačně vykročila za titulem. V utkání s Plzní dokázala zvítězit 3:1 a tři kola před koncem nadstavby má na Plzeňské náskok pěti bodů. Duel, který spíše než fotbalovou krásu nabídl urputnost a souboje, dlouho směřoval k bezbrankové remíze, deset minut před koncem však míč do plzeňské branky dotlačil Masopust a rozpoutal tak gólovou přestřelku v závěru duelu.

Sparta Praha - Liberec 1:0

Od konce trenéra Zdeňka Ščasného se fotbalistům Sparty výsledkově daří. V nejvyšší domácí soutěži vyhráli už třetí zápas v řadě. Poslední, kdo formu Pražanů odnesl, byl Liberec, který na Letné prohrál v druhém utkání nadstavby skupiny o titul 0:1. Sparťané tak už nyní mají jisté, že v tabulce skončí nejhůře třetí. Jedinou branku dal už v páté minutě Costa.

Jablonec - Baník Ostrava 2:0

Podruhé během čtrnácti dnů na sebe narazili a podruhé to skončilo jasně. Fotbalisté Jablonce opět na domácím hřišti porazili Baník, tentokrát v druhém utkání nadstavby skupiny o titul 2:0. Severočeši si tak zajistili čtvrté místo, jelikož na Ostravany, kteří prohráli potřetí v řadě, mají devítibodový náskok a lepší vzájemnou bilanci.

Olomouc – Zlín 3:2

Finalistou skupiny o Evropu se po semifinálové odvetě stali zlínští fotbalisté. Ti na venkovním hřišti prohráli s Olomoucí 2:3, po domácím vítězství 1:0 ale postupují dále. Ve finále se Zlín střetne s Mladou Boleslaví, která vyřadila Teplice.

Mladá Boleslav – Teplice 1:1

O postupujícím bylo po týden staré výhře Mladé Boleslavi 8:0 na půdě Teplic jasno, a tak Severočeši v odvetném semifinále skupiny o Evropu hráli jen o čest. Utkání skončilo remízou 1:1 a Boleslavští se tak mohou podle očekávání těšit na finále, v němž narazí na Zlín. Skóre otevřel 27. ligovým gólem v sezoně Nikolaj Komličenko, který vylepšil osobní i soutěžní maximum. Vyrovnání zařídil Michal Jeřábek. Úvodní finálový duel proti "ševcům" je na programu v pátek 17. května na Moravě.

Opava - Dukla Praha 3:2

Ještě nemají vyhráno úplně, ale jsou blízko. Fotbalisté Opavy zvládli i druhý duel nadstavbové části skupiny o udržení a udělali další krok k setrvání mezi elitou. Slezský celek tentokrát doma udolal Duklu 3:2. Pražané naopak jsou zase o něco blíže sestupu.

Bohemians 1905 - Slovácko 0:0

Jestli je někdo v této sezoně králem remíz, jsou to fotbalisté Bohemians 1905. Celkově jich mají na kontě už 12. Tu poslední přidali v druhém utkání nadstavby skupiny o udržení, v němž si doma rozdělili po bodu se Slováckem po výsledku 0:0. Pražané tak mají náskok na místa znamenající baráž už jen 2 body.

Příbram - Karviná 1:0

Příbram se stále nevzdává nadějí na to, že se vyhne baráži. Na domácí půdě si poradila výsledkem 1:0 s Karvinou a na příčku znamenající jistou záchranu, kterou momentálně drží pražští Bohemians, ztrácí tři kola před koncem nástavby 2 body. Naproti tomu Karviná, jež má na Bohemku sedmibodovou ztrátu, se baráži už s největší pravděpodobností nevyhne.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články