Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 15. KOLA: Plzeň zbrzdila Ostrava, Spartu vypráskalo Slovácko a Slavia přejela Jablonec. Teplice tonou dál

Dva z největších pronásledovatelů vedoucí Slavie v 15. kole první fotbalové ligy klopýtly. Plzeň ztratila v Ostravě dvougólové vedení a jen remizovala 2:2 a Sparta dostala naloženo v Uherském Hradišti, kde jí Slovácko nastřílelo čtyři góly a poskočilo na druhé místo. Jsou ale pořád tři body za Slavií, která v Edenu přejela 5:0 Jablonec. Poslední Teplice opět nezabraly a doma podlehly Pardubicím 1:2. Stejně dopadl i zápas v Karviné, kde vyhrál Liberec. Duel Olomouce s Hradcem Králové skončil 2:2. Tři body slavila Mladá Boleslav, která zdolala Zlín 1:0. Bohemians 1905 porazili České Budějovice 3:1.

Slovácko - Sparta
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück
Je nám líto, video expirovalo.
Rada: Už není cesta zpátky

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 2:2

Kvůli zraněním a trestům za červené karty musel kouč Plzně Michal Bílek řešit několik děr v sestavě a na stopera dokonce posunul útočníka Tomáše Chorého. I tak to ale vypadalo, že si fotbalisté Viktorie odvezou ze hřiště Baníku tři body. Západočeši vedli po polovině střetnutí o dvě branky, ovšem Ostravané v druhé půlce vydřeli remízu 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Chorý: Stopera jsem hrál po čtrnácti letech

Teplice - Pardubice 1:2

Kdy, když ne teď? To je otázka, na kterou bude poslední celek tabulky hledat odpověď dál. Nový kouč Jiří Jarošík se bodu nedočkal ani proti Pardubicím, které na tom v tabulce nejsou o moc lépe. Hostům vystřelil důležitou výhru už před poločasem Chytil, a když Huf neproměnil ve druhé půli penaltu, hosty to nerozhodilo a další gól přidal Červ. Tepličtí už jen snížili až v 98. minutě Chlumeckým a zůstávají dál na dně tabulky, když na výhru čekají už 11 kol.

Karviná - Liberec 1:2

Týmy s kouči, kteří přišli napravit špatný vstup do sezony, se střetly na severu Moravy. Tonoucí Karviná pod Bohumilem Páníkem v předešlých zápasech dvakrát remizovala se Slováckem (ve druhém padla v poháru v nastaveném čase) a Liberec pod Lubošem Kozlem v posledních třech zápsech v lize zvítězil. Teď přidal čtvrtou výhru, i když domácí brzy přivedl do vedení Túlio, jenže ještě do přestávky vyrovnal Rabušic a v nastaveném čase zařídil hostům výhru Júsuf. Karviná zůstává jediným týmem v soutěži bez vítězství a je předposlední, k dobru má ale dvě odložená utkání.

Mladá Boleslav - Zlín 1:0

Zkušený celek Mladé Boleslavi v posledních zápasech začíná potvrzovat své ambice. V utkání se Zlínem měl víc ze hry a tři body za vítězství 1:0 mu vystřelil už ve 25. minutě šestým gólem v sezoně pětatřicetiletý kanonýr Milan Škoda.

Sigma Olomouc - Hradec Králové 2:2

Když krátce po změně stran inkasovali podruhé, nevypadalo to s nimi v Olomouci dobře. Fotbalisty Hradce Králové to ale nezlomilo. Naopak. Východočeši na Hané zabrali a vybojovali cennou remízu 2:2.

Bohemians 1905 - České Budějovice 3:1

Po třech ligových porážkách v řadě se dočkali plného bodového zisku. Fotbalistům Bohemians se to povedlo proti Českým Budějovicím, které na domácím hřišti porazili 3:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články