Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovácko otočilo zápas ve Zlíně, vyhrálo 2:1

Slovácko začalo nový ročník první ligy vítězně, ve Zlíně vyválčilo výhru 2:1. Na gól Tomáše Poznara z penalty odpověděli Jan Navrátil a kapitán Vlastimil Daníček. Slovácko porazilo svého moravského rivala ve třetím z posledních čtyř duelů.

Utkání Zlín - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Úvodní poločas přinesl velmi opatrný fotbal bez jakékoliv vyložené šance. Až po půl hodině hry se do první zajímavější příležitosti dostal hostující útočník Cicilia. Jedna z letních posil Slovácka však zakončila slabě. V závěru první půle unikl domácí obraně Navrátil, zadák Buchta ale jeho střelu obětavým pádem srazil na roh. "Ševci" v úvodním dějství brankáře Nemravu neohrozili.

Jenže hned po změně stran nastřelil Poznar v šestnáctce Kadlecovu ruku a rozhodčí Královec okamžitě nařídil penaltu. K ní se postavil Poznar a bez zaváhání poslal Zlín do vedení.

Velká příležitost ke srovnání se naskytla Petrželovi, který šel sám na branku, obehrál si Dostála, ale zamířil pouze do tyče. Promarněná šance nemrzela tým z Uherského Hradiště dlouho. V 63. minutě si na Sadílkův centr do vápna naskočil Navrátil a srovnal. Poté se několik minut nehrálo, jelikož u sektoru hostů, kde však nebyli žádní fanoušci, někdo zapálil oheň.

V 75. minutě se opět po Sadílkově přihrávce dostal do šance Navrátil, který zamířil těsně vedle. V době střely ho však zlínský kapitán Jiráček fauloval. Královec původně penaltu neodpískal, ale po konzultaci s videorozhodčím verdikt změnil. 

"Obíhal jsem a chtěl jsem blokovat střelu. Zpětně mě to mrzí, ale tu danou situaci už nevezmu zpět," popsal Jiráček. Dostál sice vystihl směr Daníčkova zakončení, nezabránil však míči v cestě do sítě. "Věděl jsem, že bude kopat do pravé strany. Stranu jsem trefil a dotkl se, ale nechytil," prohlásil zlínský brankář.

Vyrovnat mohl Čanturišvili, ale trefil se mimo tři tyče. Na druhé straně Havlík z hranice vápna vypálil nad. Domácí si poté vytvořili několik šancí, jenže Fantiš, Poznar ani Martínez neuspěli.

Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 1:2 (0:0)

Branky: 47. Poznar z pen. - 63. Navrátil, 77. Daníček z pen. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Houdek (video). ŽK: Cedidla, Hlinka, Jiráček - Divíšek, Daníček, Nemrava. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).

Zlín: Dostál - Cedidla (81. Fantiš), Buchta, Simerský, Jiráček - Matejov (66. Dramé), Conde, Hlinka (81. Martínez), Čanturišvili - Janetzký (74. Procházka), Poznar. Trenér: Páník.

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (72. Kalabiška), Sadílek (90. Kohút), Navrátil (90.+3 Šimko) - Cicilia (90.+3 Kliment). Trenér: Svědík.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "První poločas byl taktický. Ve druhé půli jsme měli výborný vstup a dali gól z penalty. Pak jsme ale vypadli ze hry a inkasovali. Měli jsme v závěru šance, ale nedokázali jsme už srovnat. Hru oživila střídání, to je pozitivní. Je ale zklamání prohrát derby."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas byl opatrný z obou stran. Oba soupeři čekali, co se bude hrát. První půlku jsme byli aktivnější dopředu, ale šance jsme nevyužili. Druhou polovinu jsme začali hodně špatně a přišla penalta. Ta nás ale probudila a byli jsme lepším týmem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články