Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 1. KOLA NADSTAVBY: Slavia ztratila a Plzeň snížila manko, Mladá Boleslav zostudila Teplice

Premiéra nadstavbové části první ligy odstartovala. Vedoucí Slavia do ní vstoupila nerozhodným výsledkem v Liberci, čehož využila druhá Plzeň a po vydřeném vítězství nad Jabloncem ztrácí na sešívané už jen dva body. Sparta naopak otevřela skupinu o titul skalpem Baníku Ostrava. Historie se psala v Teplicích, ve skupině o Evropu totiž Mladá Boleslav deklasovala domácí 8:0 a vyrovnala nejvyšší výhru v dějinách samostatné soutěže.

Fotbalisté Plzně se radují z vítězného gólu proti Jablonci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Skupina o TITUL:

Liberec - Slavia Praha 0:0

Hodně bojovný zápas, v němž hráči obou týmů vůbec nešetřili krokem, skončil pod Ještědem bez branek. Liberec proti vedoucí Slavii uhrál ve skupině o titul remízu 0:0 a dokázal, proč je pro lídra nejvyšší soutěže neoblíbeným soupeřem. 

Sparta Praha - Ostrava 3:0

Změna na pozici trenéra zatím funguje. Elixír, kterým měl oživit Spartu po odvolání Zdeňka Ščasného jeho asistent Michal Horňák, zabírá. Pražané po výhře v Opavě začali úspěšně i nadstavbovou skupinu o titul a porazili na Letné ostravský Baník 3:0 brankami Václava Drchala, Davida Moberga Karlssona a Adama Hložka. 

Plzeň - Jablonec 2:1

Ještě deset minut před koncem tahali za kratší konec provazu, ale nakonec se radovali z vítězství. Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili Jablonec 2:1 a stáhli náskok vedoucí Slavie na rozdíl dvou bodů. Hostující tým sice dostal do vedení Martin Doležal, ale v 84. minutě si vstřelil vlastní gól Tomáš Holeš a rozhodující trefu zapsal Jean-David Beauguel.

Skupina o EVROPU:

Teplice - Mladá Boleslav 0:8

Historickým debaklem skončil úvodní zápas semifinále skupiny o Evropu mezi Teplicemi a Mladou Boleslaví. Hosté totiž uštědřili domácím vysokou porážku 8:0. V poločase vedli už o šest branek a vyrovnali tak nejvyšší výhru v dějinách samostatné nejvyšší soutěže. Dvěma góly se blýskli Muris Mešanovič a Nikolaj Komličenko - ten mimo jiné překonal Lafatův střelecký rekord v jednom ročníku, na kontě už má 26 gólů.  

Zlín - Olomouc 1:0

Zlín, jenž poprvé z pozice hlavního trenéra vedl Jan Kameník, vstoupil do semifinále ve skupině o Evropu domácí výhrou 1:0 nad mírně favorizovanou Olomoucí a vytvořil si nadějnou pozici před odvetou. Hanáci měli sice několik příležitostí ke vstřelení důležitého gólu na hřišti soupeře, ale opakovaně selhali v koncovce. 

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Zlín - Olomouc

Skupina o ZÁCHRANU:

Dukla Praha - Bohemians 1:1

Dukla zahájila skupinu o záchranu remízou s Bohemians 1:1 na Julisce a udržela teoretickou naději na účast v baráži. Čtyři kola před koncem ztrácí na Karvinou, která prohrála v Opavě, osm bodů. Domácí vedli po gólu Daniela Tetoura, hostům zachránil bod Lukáš Hůlka. 

Slovácko - Příbram 5:1

V jednoznačnou záležitost se změnilo utkání v Uherském Hradišti. Slovácko totiž deklasovalo Příbram 5:1. Hvězdou zápasu se stal ofenzivní záložník domácího mužstva Jan Kalabiška, jenž se poprvé v kariéře blýskl v nejvyšší soutěži hattrickem. 

Opava - Karviná 1:0

Vypadalo to na nerozhodný výsledek a dělbu bodů. V nastaveném čase však hlavní rozhodčí Pavel Rejžek nařídil pokutový kop. Velezkušený Pavel Zavadil zachoval chladnou hlavu, skóroval a zajistil Opavě důležité vítězství nad Karvinou 1:0. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články