Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia ztratila, Hořava přiblížil mistrovské oslavy Plzně a Baroš sestřelil Spartu

Už příští týden může být korunován mistr české nejvyšší soutěže. Zatímco Slavia totiž jen remizovala se Slováckem, fotbalisté Viktorie Plzeň porazili Karvinou 2:0, a pokud v dalším kole získají na trávníku Slavie alespoň bod, budou slavit celkový triumf. Další ztrátu si připsala Sparta, jež musela v Ostravě skousnout první jarní porážku, konkrétně 2:3. Dařilo se naopak Olomouci, která zvítězila v Teplicích, Jablonci, jenž v derby skolil Liberec. Brno nezvládlo existenční duel na Julisce a je jednou nohou ve druhé lize, Jihlava v záchranářském souboji remizovala s Mladou Boleslaví.   

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň - Karviná 2:0

Po jednoznačném triumfu v Brně se fotbalisté Plzně radovali z druhého vítězství v řadě a prvního na jaře před vlastními příznivci. Statečný vzdor Karviné zlomil dvěma góly záložník Tomáš Hořava. Viktoria si pojistila vedení v tabulce, kde má aktuálně desetibodový náskok před Slavií, která v neděli nastoupí proti Slovácku.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373529-domaci-kletba-prolomena-karvinou-skolil-horava-a-plzen-je-opet-blize-titulu/)

FK Jablonec - Slovan Liberec 2:0

Severočeské derby ovládl Jablonec, který díky brankám Doležala a Diviše porazil svého rivala z Liberce 2:0. Jablonečtí se tak čtyři kola před koncem vyšvihli na 4. místo o bod před pátou Spartu. Slovan z posledních čtyř kol třikrát prohrál a na Jablonec ztrácí z šesté pozice dva body.

Slavia - Slovácko 0:0

Fotbalisté Slavie ve 26. kole první ligy doma jen remizovali se Slováckem 0:0 a na druhém místě tabulky mají ztrátu devíti bodů na vedoucí Plzeň. Viktorii tak stačí za týden právě v Edenu uhrát alespoň remízu a bude slavit titul. Slavia hrála bez branek podruhé za sebou, Slovácko bodovalo počtvrté v řadě a už 443 minut neinkasovalo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373557-slavia-neprekonala-obranny-val-slovacka-plzen-muze-slavit-titul-v-edenu/)

Ostrava - Sparta 3:2

Ještě nedávno beznadějně poslední celek tabulky Baník Ostrava získal další tři body, když porazil Spartu 3:2, a přiblížil se na bod nesestupovým příčkám. Nejlepší střelec Slezanů Milan Baroš se ve třináctém vzájemném utkání dočkal prvního triumfu nad Spartou a přispěl k němu před koncem i vítězným gólem. Sparta na jaře poprvé prohrála a její boj o druhé místo se hodně komplikuje.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/373498-baros-se-dockal-poprve-porazil-spartu-a-dal-vitezny-gol/)

Teplice - Olomouc 1:2

Olomouc dokázala jako první v sezoně vyhrát v Teplicích a po vítězství 2:1 má na třetím místě tabulky náskok pěti bodů před čtvrtou Spartou, naopak na druhou Slavii ztrácí Hanáci už jen dva body. Vítězství Sigmě zajistili Tomáš Zahradníček s Jakubem Plškem, za domácí v první půli vyrovnal Tomáš Kučera.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/373572-olomouc-ukoncila-domaci-neporazitelnost-teplic-a-utoci-na-druhe-misto/)

Zlín - Bohemians 1:1

Ve třetí minutě nastavení přišel Zlín o tři body v utkání s Bohemians, když v samém závěru utkání na konečných 1:1 vyrovnal Martin Hašek mladší. Zlínští tak stále nemají jistotu záchrany a na jaře doma ještě nevyhráli.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373571-zlinsti-neudrzeli-vedeni-a-v-nastaveni-prisli-o-vyhru-nad-bohemians/)

Dukla - Brno 2:1

Hráli aktivně, agresivně a konečně vstřelili gól venku, když se trefil Michal Škoda. Jenže pak přišlo jedno zaváhání v obraně, po kterém se prosadil Holík, a fotbalisté Zbrojovky psychicky zcela odpadli. Ve druhém poločase přišel po jejich tristním výkonu druhý úder Dukly. Vraštil nedohrál souboj s Podaným, ten odcentroval a Schranz zařídil týmu z Julisky výhru 2:1. Brno tak na záchranu ztrácí čtyři kola před koncem už těžko řešitelných šest bodů. Naopak Dukla už má místo v první lize i pro příští rok takřka jisté.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373475-brno-selhalo-v-zapase-o-preziti-a-zachrana-je-v-nedohlednu/)

Jihlava - Mladá Boleslav 0:0

Už zdaleka nezáří jako na začátku jara a ani s Ikaunieksem v základní sestavě neprotrhla šňůru šesti zápasů bez vítězství. Po remíze 0:0 s Mladou Boleslaví už má Jihlava jen bodový náskok před patnáctou Ostravou. Pouze o bod lépe jsou na tom Středočeši.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/373473-jihlava-se-proremizovava-k-zachrane-uhrala-bezgolovou-remizu-s-boleslavi/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy