Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia se neprobudila ani proti Plzni, Viktorii podlehla 0:2

Praha - Zázrak v Edenu se nekonal. Trápící se Slavia se nedokázala vzepřít papírovým předpokladům a mistrovské Plzni podlehla 0:2. Přestože Viktoria nepředvedla nijak úchvatný výkon, hubené vítězství ji pět kol před koncem stále uchovává alespoň teoretickou naději na titul, když na vedoucí Spartu ztrácí 10 bodů. Naopak Slavia se dál musí strachovat, momentálně se nachází na sestupové 15. příčce s pouhým jedním bodem náskoku na poslední Baník. 

Plzeňští hráči se radují z branky do sítě Slavie
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Plzeň začala utkání tlakem, plynulou kombinací překonávala vysoko postavenou slávistickou obranu a domácím v úvodu prakticky nepůjčovala míč. V první velké příležitosti se již ve 2. minutě objevil plzeňský Kolář, kterého ale zastavil těsný ofsajd. I do plzeňských kombinací se ale postupem času začaly vtírat chyby a akce Viktorie povětšinou končily nepřesnými přihrávkami.

Ve velké příležitosti se v 10. minutě nečekaně objevil po kolmé Boodjemaaově přihrávce Zmrhal. Tváří v tvář brankáři Kozáčikovi ale slávistický záložník selhal. Na hřišti pak mnoho vzruchu k vidění nebylo. Z letargie diváky vytrhl po dvaceti minutách domácí obránce Neves, který si málem dal vlastní gól. Brankář Černý ale byl na svém místě a situaci zachránil.

Alex Pastoor (Slavia): "Když se podíváte na zápasy proti dvěma nejlepším týmům ligy, každý bod, který získáte, je bonusový. My jsme bohužel nezískali žádný, ale mezi utkáním na Spartě a dnešním byl velký rozdíl. Dnes jsem viděl jen jeden tým, který si zasloužil zvítězit, a to jsme byli my. Hráči bojovali, útočili, všechno dělali dobře kromě toho, že nedali gól."

Dušan Uhrin ml. (Plzeň): "Chtěli jsme hrát tak, abychom neinkasovali, to se nám povedlo. Věděli jsme, že Slavia na nás nastoupí dlouhými míči a bojovně, to se potvrdilo. Nebylo to moc o fotbale, spíš bojovná hra plná soubojů. Jsem rád, že jsme v první půli dali gól, který nám trošku pomohl do druhé půle." 

Další fatální selhání slávistické obrany nabídlo stoprocentní šanci Teclovi. Po přihrávce Hrošovského běžel plzeňský útočník osamocen na domácí branku. Tak dlouho se ale rozmýšlel, co provede, až mu střelu stačil zablokovat vracející se slávistický obránce. Na druhé straně protáhl Kozáčika dalekonosnou ranou Juhar, jeho střela ale o několik desítek centimetrů minula plzeňskou branku.

Přestože Plzeň se v prvním poločase nedostala do mnoha šancí, hráčům chyběl pohyb a přihrávky nenacházely adresáty, nakonec se Viktorie přece jen radovala z branky. Pět metrů před pokutovým územím zbytečně fauloval slávista Smejkal a Kovařík se z přímého kopu nemýlil. Brankář Černý v okamžiku střely ukročil špatným směrem, za míčem se jen ohlédl a zbyly mu jen oči pro pláč.

Obraz hry sestávající především z nepřesností na obou stranách se nezměnil ani po půli. Plzeňská kombinace vázla a Slavia se omezovala na dlouhé nákopy. Přesto se v dobrých příležitostech objevili slávisté Necid a Škoda. Ani jeden z nich však branku trefit nedokázal. Protiútok tří na jednoho pak zcela zazdil slávistický kapitán Gecov tragickou přihrávkou.

Ač byli domácí v závěru aktivnější, k vytouženému gólu jejich více méně náhodné akce nevedly. Naopak Plzeň dokázala v nastaveném čase využít rychlý protiútok, když se hlavou prosadil Wágner. Divácky nezáživné utkání tak skončilo vítězstvím Plzně 2:0, které pět kol před koncem přikovalo Slavii na předposlední příčku.

Zápasu předcházel zákrok policie

Utkání předcházel konflikt mezi policií a příznivci Slavie, kteří protestovali proti zákroku policie proti průvodu fanoušků klubu před deseti dny cestou na derby se Spartou, jejž považují za nepřiměřený. Pražská policie před utkáním zadržela před stadionem v Edenu čtyři fanoušky Slavie. Zadržení údajně používali zapálenou pyrotechniku. Dva dostali pokutu, zbylé odvedla policie k přestupkovému řízení.

V rámci zvýšených bezpečnostních opatření nepustili pořadatelé na stadion dvacet podnapilých fanoušků. "Další dvě osoby byly vyvedeny, zadrženy byly dva nože a jeden vulgární transparent fanoušků Plzně," uvedl mluvčí Slavie Jiří Vrba.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)Branky: 45.+1 Kovařík, 90.+2 Wágner. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Hájek. ŽK: Neves - Hejda, Procházka. Diváci: 7742.

Slavia: Černý - Dostál, Škoda, Smejkal, Neves - Gecov, Hrubý (81. Červenka) - Juhar, Boudjemaa (42. Vošahlík), Zmrhal - Necid. Trenér: Pastoor.  

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Hubník - Hořava, Hrošovský - Petržela (85. Ďuriš), Kolář, Kovařík (90. Rezek) - Tecl (61. Wágner). Trenér: Uhrin ml. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články