Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia nezaváhala v Boleslavi a Sigma se Slováckem, Sparta ztratila s Brnem

Úřadující šampioni z Edenu zastavili sérii nezdarů venku, přesvědčivě zvítězili v Mladé Boleslavi a zareagovali na úspěch olomoucké Sigmy, které k první jarní výhře pomohla minela brankáře Slovácka Milana Heči. Sparta naopak nedokázala porazit Brno. Jarní vzestup potvrdila Jihlava - po senzačních skalpech favoritů totiž sestřelila i Teplice. Nový trenér Zlína Vlastimil Petržela nebude v dobrém vzpomínat na debut proti Jablonci. Liberec se rozešel smírně s Karvinou.    

Jaromír Zmrhal slaví gól v Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

TABULKA 1. FOTBALOVÉ LIGY (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:3

Po třech nezdarech na stadionech soupeřů v řadě se mistrovská Slavia dočkala ligového vítězství. V Mladé Boleslavi slavila po výsledku 3:0 a stáhla manko vedoucí Plzně, která v Ostravě kvůli nezpůsobilému terénu nenastoupila, na devět bodů. Ve městě automobilů skóroval dvakrát Milan Škoda, jednou zamířil přesně Jaromír Zmrhal. Debut trenéra Jozefa Webera na lavičce domácích skončil neúspěchem.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370686-slavia-nadelovala-v-mlade-boleslavi-a-ukoncila-venkovni-mizerii/)

Sparta Praha - Brno 1:1

Po remíze na Slovácku se Sparta rozešla smírně i s dalším adeptem sestupu. Před vlastními příznivci tentokrát nedokázala vstřelit vítězný gól oslabenému Brnu a nevyužila možnost bodově dorovnat čtvrtý Liberec. Zbrojovku poslal do vedení v 50. minutě tečovanou ranou Martin Juhar, za domácí odpověděl Ondřej Zahustel. Dvacetiminutovou přesilovku po vyloučení Lukáše Kryštůfka nicméně i přes několik šancí Pražané nevyužili.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370786-sparta-prospala-polocas-a-ztratila-dalsi-body-s-brnem-pouze-remizovala/)

Bohemians 1905 - Dukla Praha 2:0

Můj dům, můj hrad. Domácí forma Bohemians 1905 pokračuje i po zimní přestávce. V Ďolíčku porazili Duklu 2:0. Malé pražské derby rozhodl ve 27. minutě proměněnou penaltou Dominik Mašek, v závěru pak zisk tří bodů potvrdil Benjamin Tetteh. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370642-klokani-nezmrzli-a-skolili-v-prazskem-derby-duklu/)

Jihlava - Teplice 3:1

Jarní obrození Jihlavy nezastavily ani Teplice. Vysočina už v 7. minutě vedla 2:0 a vykročila za třetím vítězstvím za sebou, po kterém opustila sestupové pásmo. Konečný výsledek 3:1 orámoval dvěma góly lotyšský útočník Davis Ikaunieks.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/370681-jihlava-teplice)

Liberec - Karviná 2:2

Dva zápasy - tři góly. Střelecká potence Matěje Pulkraba je po zimní přestávce alfou a omegou úspěchů Liberce. Proti Karviné však dva přesné zásahy sparťanského odchovance stačily Slovanu pouze k remíze. Slezané sice v 82. minutě ztratili vedení, přesto pokračují ve výborném vstupu do jarní části, v níž získali už sedm bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370682-liberec-karvina)

Olomouc - Slovácko 1:0

Jediná střela na branku stačila k hubené výhře. Olomouc udolala předposlední Slovácko 1:0. Pod rozhodující moment moravského derby se podepsal útočník Jakub Řezníček, který ve 36. minutě využil katastrofální rozehrávku hostujícího brankáře Milana Heči.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370684-olomouc-slovacko)

Zlín - Jablonec 0:4

Jablonecký vzestup i zlínská mizérie pokračují. Severočeský celek totiž uspěl i ve třetím jarním utkání, tentokrát vyhrál na stadionu účastníka základní skupiny Evropské ligy 4:0. Premiéra na lavičce Fastavu tak Vlastimilu Petrželovi, jenž se kormidla klubu chopil ve středu, výrazně zhořkla. "Ševci" získali z posledních čtyř duelů pouze dva body. První gól v nejvyšší soutěži vstřelil velezkušený záložník Tomáš Hübschman.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/370685-zlin-jablonec)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články