Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia dokonala ligovou sezonu bez porážky, Kuchta se podělí o střeleckou korunu

Fantastickou sezonu mají za sebou fotbalisté Slavie. V závěrečném, 34. ligovém kole zdolali České Budějovice 2:0 a zisk titulu okořenili faktem, že ani jednou v ročníku nenašli přemožitele. Na první gól Ondřeje Lingra navázal Jan Kuchta, který se sparťanem Adamem Hložkem ovládl tabulku střelců. Po zápase červenobílí převzali trofej pro šampiona.

Ondřej Lingr ze Slavie se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Slavia protáhla vlastní rekordní sérii bez ligové prohry na 46 utkání a sezonou prošla bez porážky jako teprve druhý tým v samostatné historii nejvyšší soutěže. Předtím se to podařilo jen Spartě v ročníku 2009/10.

"Jsem rád, že se nám podařilo završit i jeden z hlavních cílů, který jsme ke konci měli - projít ligovou sezonou bez porážky. Sezona je to samozřejmě skvělá, nezapomenutelná, v podstatě totální sezona dvě. Podařilo se nám splnit všechny hlavní týmové cíle, plus koruna pro krále střelců, i když dělená," řekl při on-line tiskové konferenci slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Pražané opět nastoupili bez reprezentantů chystajících se na evropský šampionát, přesto byli od úvodu podle očekávání aktivnější. V 15. minutě Traoré přiťukl patičkou Lingrovi a ten střelou na zadní tyč otevřel skóre. Navázal na gól z minulého kola v Jablonci.

Lingr poté hlavičkoval jen do horní sítě a následně Oscarovu dorážku odvrátil Králik. Ve 43. minutě už sešívaní zvýšili. Po Bahově přihrávce doklepl míč do sítě Kuchta a připsal si patnáctý gól v ligové sezoně.

"Rozhodl to první poločas, kdy Slavia ukázala, že má obrovskou kvalitu hlavně ve finální fázi. Ty možnosti, které si dokázala vytvořit, proměnila. My jsme nějaké možnosti nedotáhli," řekl českobudějovický trenér David Horejš.

Po přestávce se slávistický útočník pokoušel v čele střelecké tabulky osamostatnit. Po hodině hry ale z úhlu sám před Vorlem trefil jen boční síť a poté dalším pokusem minul. Příznivci, kteří mohli zaplnit hlediště z dvaceti procent, červenobílé skandováním "všechno na Kuchtu" vyzývali, aby svému kanonýrovi co nejvíce přihrávali.

"Lhal bych, kdybych řekl, že jsem to nesledoval. V průběhu mi (náhradní brankář) Přéma Kovář říkal, že Hložek střídal. Celý stadion řval moje jméno, aby mi kluci přihrávali. Nepodařilo se dát další gól, ale nevěším hlavu. Sezona to byla skvělá," uvedl Kuchta.

V 73. minutě měl blízko ke gólu Olayinka, jehož tečovaná střela skončila těsně nad. Čtyři minuty nato se nečekaně prosadili hosté. Na Novákův centr si naskočil Skovajsa a hlavou zaznamenal svůj první gól v české lize. Jihočeši ožili, ale srovnat už se jim nepovedlo.

"Druhou půli jsme se zlepšili, trošku jsme vysunuli obranu, trochu víc jsme napadali. Hráli jsme velice dobře, měli jsme nějaké možnosti a vstřelili kontaktní branku. Myslím, že jsme tu dnes odehráli skvělé utkání. Se soupeřem, který v lize nemá konkurenci," dodal Horejš.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 2:1 (2:0)

Branky: 15. Lingr, 43. Kuchta - 76. Skovajsa. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Hock - Adámková (video). ŽK: Havelka, Skovajsa, Valenta (všichni Č. Budějovice). Diváci: omezený počet.

Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Deli, Oscar - Samek (83. Zima), Traoré (84. Kačaraba) - Van Buren (74. Hilál), Lingr (64. Beran), Olayinka (84. Tecl) - Kuchta. Trenér: Trpišovský.

České Budějovice: Vorel - Novák, Havel, Králik, Skovajsa - Čavoš, Vais (71. Valenta) - Brandner, Havelka, Mészáros (56. Mršič) - Alvir (63. Vítovec). Trenér: Horejš.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): Do poslední minuty jsme měli o co hrát. Sezona je to samozřejmě skvělá, nezapomenutelná, v podstatě totální sezona dvě. Vyšperkovaná tím, že jsme prošli ligovou částí bez porážky. Podařilo se nám splnit všechny hlavní týmové cíle, plus koruna pro krále střelců, i když dělená.

David Horejš (trenér Č. Budějovic): Myslím, že jsme tu dnes odehráli skvělé utkání. Se soupeřem, který v lize nemá konkurenci. Druhou půli jsme se zlepšili, trošku jsme vysunuli obranu, trochu víc jsme napadali. Hráli jsme velice dobře, měli jsme nějaké možnosti a vstřelili kontaktní branku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články