Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šlágr podzimu se dohrál u zeleného stolu. Slavia i Plzeň zaplatí desetitisíce

Pokutou ve výši 90 tisíc korun potrestala Disciplinární komise FAČR Slavii kvůli fanouškům, kteří používali pyrotechniku v říjnovém utkání v Plzni. Domácí Viktoria musí za nesportovní chování diváků odeslat Ligové fotbalové asociaci 50 tisíc.

Kvůli kouři z dýmovnic slávistických fanoušků došlo k přerušení šlágru v Plzni
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slávističtí příznivci až těsně před začátkem střetnutí naběhli do sektoru hostů a hromadně se uvedli petardami a dýmovnicemi. Kvůli špatné viditelnosti byl šlágr 14. kola, který pražští lídři soutěže vyhráli 1:0, na několik minut přerušen. Plzeňští fanoušci se podle komise provinili pyrotechnikou, vhazováním předmětů na hrací plochu i opakovanými nevhodnými pokřiky.

Sparta dostala pokutu 60 tisíc korun za porušení povinností pořádajícího klubu v malém pražském derby s Bohemians 1905 (4:0). Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vytkla letenským fans používání pyrotechniky včetně nebezpečných dělbuchů a nevhodné pokřiky. Za ně hostující klub z Vršovic zaplatí 20 tisíc. Pokutu 45 tisíc dostal také Baník Ostrava za pyrotechniku v domácím klání s Olomoucí (2:2).

Druholigová Zbrojovka Brno musí odeslat 50 tisíc korun kvůli nevhodnému chování příznivců v duelu na Žižkově, kde při porážce 0:1 mimo jiné poškodili zařízení stadionu a vhazovali předměty na trávník.

Trest na jedno soutěžní utkání dostali zlínský Josef Hnaníček a ostravský Milan Jirásek, kteří byli v minulém 15. kole nejvyšší soutěže vyloučeni. Obligátní jednozápasový distanc za čtvrtou žlutou kartu v sezoně si odpykají Jakub Brabec z Plzně, ostravský Martin Fillo, zlínský Petr Jiráček, sparťan Guélor Kanga a Jakub Řezníček z Teplic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články