Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ševčík nahrál na tři góly, ale ví, že nemá nic jisté: Musím furt makat

Slavia dala Teplicím pět gólů a u tří asistoval Petr Ševčík. Pětadvacetiletý fotbalista s vytříbeným citem pro přihrávku nastoupil nezvykle na kraji zálohy, a přesto odehrál jeden ze svých nejpovedenějších zápasů v nejvyšší soutěži.

Petr Ševčík
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Musím si říct, že se mi ten zápas povedl se vším všudy. Jak výsledkově, že jsme vyhráli, tak z osobního pohledu. Nepamatuju si, že bych měl v poslední době tři asistence, možná někdy v dorostu. Z pohledu kanadských bodů můj nejlepší zápas v lize," řekl Ševčík.

Nejprve ve 20. minutě kolmicí přihrál na druhý gól Micku van Burenovi. "Té přihrávky si cením asi nejvíc. To byla taková jednoduchá kolmá akce a myslím, že i hezká," podotkl Ševčík.

Poté těsně před pauzou nabil na třetí trefu hostujícího týmu Josefu Hušbauerovi a v 67. minutě připravil premiérovou soutěžní branku v dresu Slavie pro nejzvučnější letní posilu červenobílých Nicolaeho Stanciua. "Hned po zápase mi gratuloval. Asi to bude mít drahé, to nám ale nevadí," smál se Ševčík.

"Nemůžu mluvit za něj, jaké měl kondiční manko. Netrénuje s námi takovou dobu, ale asi s každým tréninkem bude blíž k základní sestavě. Je to pro nás konkurence, ale to je zdravé. Na tréninku i v zápase je to hráč, který si pořád chodí pro míče, ať zkazí nebo ne, chce být pořád na balonu a vymýšlet finální přihrávky," dodal k rumunské posile, která ještě vloni na podzim hrála za Spartu.

Ševčík obvykle hraje ve středu zálohy, ale v Teplicích si dobře rozuměl s pravým bekem Vladimírem Coufalem. "Jelikož na kraji nehrávám, tak jsme to nějak extra netrénovali. Jen teď pár tréninků. S Vláďou se mi hrálo dobře, protože je výborně kondičně připraven. Takže když se občas nevrátím, nic tak hrozného se neděje, protože on to zvládne," uvedl Ševčík s úsměvem.

V úvodním kole ve Zlíně Ševčík nenastoupil v základní sestavě. "Nikdo nemá nic jistého, pro nás všechny je to dobře. Kdyby to tak nebylo, každý v tréninku nemaká tak, jak u nás makají všichni. Minule jsem se dostal na druhý poločas a dělal jsem vše pro to, abych to byl příště třeba já, kdo se dostane první na hřiště. To se mi povedlo a musím furt makat, abych se tam udržel co nejdéle," řekl Ševčík.

Se vstupem Slavie do sezony je spokojený, ze dvou venkovních zápasů má obhájce titulu plný počet šesti bodů. "Každý tým chce do sezony vstoupit co nejlíp, to se nám povedlo. Navíc jsme přidali hodně gólů. Teď to chceme potvrdit doma," dodal Ševčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články