Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Šéf Plzně Šádek: Trochu nervózní jsme, ale obě S chceme potrápit

Plzeň – Viktoria Plzeň má za sebou náročnou přípravu, která ale výsledkově nebyla příliš úspěšná. Generální manažer klubu Adolf Šádek nicméně věří, že klub je přichystán dobře a potvrdí to i v prvním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti rumunskému FCSB. Zároveň se těší, až začne liga, a upozorňuje, že Plzeň nechce zůstat ve stínu Slavie a Sparty, kde se mocně posilovalo. "Jistá nervozita panuje, ale taková zdravá. Těším se, až to začne a člověk nad tím nebude muset přemýšlet," řekl Šádek.

Adolf Šádek
zdroj: ČT sport

Do Plzně se vrátil Pavel Vrba s jasným cílem: dostat klub zpátky do evropských pohárů. "Přestože to posílení v Praze bylo obrovské, naše ambice s příchodem Vrby nemohou být jiné než loni. I letos bude chtít Viktorka usilovat o zisk mistrovského titulu a budeme se snažit obě dvě S značně potrápit. A mrzelo by nás, kdybychom neměli podzim v Evropě," řekl Šádek.

Přiznává, že v první části přípravy byli hráči, zvláště ti noví, kteří neznali tréninkové metody Pavla Vrby, hodně uvaření. Vrba se na trénování hodně těšil, což bylo na tvrdé přípravě vidět.

Vrba si mimo jiné přivedl zpět Daniela Koláře a vedle toho Plzeň posílila také o Jakuba Řezníčka, mládežnické reprezentanty Aleše Čermáka a Milana Havla, brankáře Aleše Hrušku a Diega Živuliče. "Pevně věřím, že to, jestli zapadnou, ukážou první zápasy. Doufám, že hráči, kteří přišli, budou přínosem a ukážou důvody, proč do Plzně přišli," uvedl Šádek.

Je nám líto, video expirovalo.
Před začátkem HET ligy: Rozhovor s Adolfem Šádkem

Příprava se nicméně Plzni výsledkově nepovedla. Hned v prvním utkání na soustředění v Rakousku prohrála s Fürthem 1:5, utkání bylo navíc v 75. minutě ukončeno kvůli bouřce. "Průběh přípravy vypadal relativně dobře, až na jeden den, kdy máte pocit, že se pokazilo vše od počasí přes zranění hráčů až po výsledek. Příprava až na to Rakousko byla jinak dobrá. Ale nervozita maličko stoupla, protože výsledky úplně podle našich představ nebyly," připomněl Šádek prohry s Wolverhamptonem (1:2) a Watfordem (0:1).

Na soustředění se navíc Plzni zranili mimo jiné brankář Kozáčik, obránci Hubník a Limberský a také záložník Kovařík. "Ten je na tom nejhůře. Vypadl na několik měsíců se zlomeným kotníkem. Kozáčik i Hubník jsou v dobré fázi připravenosti, ale do Rumunska neodletěli. Aleš Čermák a David Limberský budou připraveni k zápasu na sto procent," řekl Šádek s výhledem na duel proti bývalé Steaue, nyní už FCSB.

Pavel Vrba na prvním tréninku Viktorie Plzeň
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Byli jsme se tam podívat na jejich aktuální formu, budeme mít dostatek informací, jak je Steaua připravená. Je to šance padesát na padesát, je potřeba k tomu přistoupit s respektem, vstřelit branku, abychom měli relativně výhodnější pozici pro domácí odvetu," prohlásil Šádek.

Kádr už by každopádně měl být kompletní, alespoň řízený transfer do klubu i z něj se podle Šádka neplánuje žádný. "Doufám, že nás zranění a podobně nedonutí k tomu, abychom do toho zasahovali, jinak na sezonu připraveni jsme," uvedl.

Delší čas se očekávalo, že odejde reprezentační útočník Michael Krmenčík, a přestože o něj měly některé zahraniční kluby zájem, nakonec ve Viktorii zůstává. "Podrželi jsme si ho, což asi agent či hráč v prvním okamžiku nekvitovali, ale pro klub to bylo správné rozhodnutí. Michael už má hlavu čistou, tři dny jsem na něm v Rakousku intenzivně pracoval," zasmál se šéf Plzně.

Ilustrační foto

Od týmu očekává moderní útočný fotbal. "Ten nás zdobil v letech, kdy tu Vrba byl. On ze své filozofie a způsoby hry neustoupil a předpokládám, že na tom bude pracovat. Je otázka, jak se hráči po těch letech rychle adaptují, co po nich bude trenér chtít," řekl.

Narážel mimo jiné na to, že řada fotbalových fanoušků hovoří o Plzni v souvislosti s retro-pojetím kádru. "Spoustu lidí říká, že to může být naše nevýhoda, že jsou tu hráči, kteří už nemají takový drajv. Já doufám, že to může být naše výhoda," doplnil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články