Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ščasný po Dukle: O žádném hráči se nedá říct, že s ním stoprocentně počítám

Sparta slavila druhou výhru za sebou, po Bohemians 1905 zvítězila také proti Dukle. I tentokrát se však fotbalisté z pražské Letné na vítězství 3:2 nadřeli. "Samozřejmě jsem si oddychl," prohlásil kouč Zdeněk Ščasný. Důležité podle něj bylo, že Sparta dokázala dvakrát poměrně rychle srovnat. Nezastíral však, že ve hře jeho mužstva byla patrná řada chyb. A dodává: jisté místo v sestavě nemá nikdo.

"Vyhráli jsme druhý zápas po sobě a nebylo to určitě jednoduché. Viděli jsme zápas Dukly s Baníkem a věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání. Z tohoto pohledu jsem samozřejmě rád, že jsme to zvládli," řekl Ščasný v pořadu Dohráno Plus.

Nebojácně hrající Dukla začala skvěle. Už ve třetí minutě zmrazil Spartu tým Romana Skuhravého vedoucím gólem, kdy se Miloševič napřáhl z dálky a výstavní ranou k tyči přehodil Nitu.

"Když pominu to, že jsme si nechali dát hned v úvodu branku, myslím, že bylo důležité, že jsme dost rychle vyrovnali," řekl Ščasný ke gólu Kangy, který přišel o devět minut později.

"Pak jsme měli šance na otočení v první půli, nicméně její závěr nebyl úplně podle našich představ. Pak jsme znovu inkasovali, nepochopitelně jsme pustili Duklu do vedení," komentoval trenér Letenských vlastní gól Plechatého z 56. minuty.

Přesto jeho výkon chválil. "Nebyly to jen chyby Dominika, měl tam spoustu věcí, chce všechno uhrát fotbalově. To je na jednu stranu výborné, ale jeho výkony jsou pozitivní, přes chyby, které tam samozřejmě vidíme. Tím, že by měl hrát, poroste dál," prohlásil v rozhovoru pro ČT sport.

I tentokrát Sparta rychle vyrovnala, v 64. minutě to bylo po trefě Zahustela 2:2. "To rozhodlo. Pak jsme šli za vítězstvím. Dali jsme do toho hrozně moc úsilí a vůle. Třetí gól byl zasloužený, ale to utkání nebylo vůbec jednoduché," zdůraznil Ščasný s odkazem na branku Tetteha na začátku poslední desetiminutovky utkání.

Ščasný se na Julisce rozhodl pro dvě změny v sestavě. Švéd David Moberg Karlsson nastoupil na kraji zálohy za Adama Hložka, stoper Costa přišel místo Lukáše Štetiny.

"Ani jedno rozhodnutí nebylo jednoduché. Hložek hrál minule velmi dobře. Karlsson potvrdil, proč jsme ho kupovali. Je to dynamický, technicky vybavený hráč, vytvářel šance, chyběla tomu branka. Štetinův výkon nebyl úplně špatný, zabránil brance Bohemky, ale vyšli jsme z toho, že spolupráce Costy s Plechatým byla v přípravě velmi dobrá," vysvětlil Ščasný.

O žádném hráči podle něj nejde prohlásit, že by měl jisté místo v sestavě. "Nedá se říct o nikom, že s ním stoprocentně počítám. Každý se musí rvát o své místo každý trénink a každý zápas."

V příštím kole čeká Spartu doma Baník Ostrava. "Teď jsme potřebovali hlavně body. I přes chyby, které tam byly, byl výkon oproti Bohemce lepší. Když Baník porazíme, zůstaneme na třetím místě, a to je náš cíl. Doufám, že ten zápas zvládneme," řekl Ščasný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články