Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šádek: Darida v lednu neodejde. Vrátit by se ale mohl Petržela

Praha - V anketě našeho webu s přehledem vyhrál titul nejlepšího hráče podzimní části fotbalové ligy, zájem o mladého záložníka už projevily kluby z několika evropských zemí. Přesto však plzeňské vedení v lednovém přestupovém okně s prodejem Vladimíra Daridy nepočítá. "Muselo by se stát něco neočekávaného, což se nespíš nestane. Na 99 % tedy záložník v Plzni zůstane," řekl České televizi generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Zájem o dvaadvacetiletého plzeňského odchovance přitom Plzeň registruje nejméně od mistrovství Evropy a trenér Pavel Vrba dokonce připustil, že již promýšlí jeho náhrady. "Vím, že se na něj jezdí dívat skauti klubů z Bundesligy a anglické ligy. Možnost Vláďova odchodu tu je, ale jen v případě opravdu dobré nabídky. U ostatních hráčů, kteří jsou u nás už delší dobu, se můžeme o odchodu bavit, když dostanou dobrou nabídku. Bude záležet na podmínkách," řekl už dříve Vrba.

Do této skupiny by teoreticky mohl patřit záložník František Rajtoral, který za Plzeň nastupuje už od roku 2009. "Je o něj poslední rok obrovský zájem a probíhají prvotní jednání," nastínil Šádek. Jeho lednový odchod je však nepravděpodobný. Stejně tomu je i v případě Vladimíra Daridy. "O Vláďu je v Evropě zájem a proběhla určitá prvotní jednání, my nehodláme ustoupit od prvotní koncepce. Jeho čas ještě nenastal, a když zůstane, nebude to na škodu ani pro něj, ani pro nás," uvedl.

Mimo Vladimíra Daridy nastínil Adolf Šádek i možnost zpětného odkupu Milana Petržely. Ten loni v létě přestoupil do bundesligového Augsburgu, za podzimní část sezony však nastoupil k pouhým osmi zápasům. "Milan je moje srdeční záležitost," uvedl Šádek. "Rádi bychom ho tu znovu viděli," dodal. Bližší informace ovšem neposkytl a stejně se k možnému příchodu devětadvacetiletého křídelního záložníka vyjádřil i mluvčí Plzně Pavel Pillár. "Vyjádření pana Šádka lze v tento moment brát jako oficiální stanovisko klubu," řekl.

O dalších změnách v kádru Plzeňští zatím neuvažují. "O nikom dalším nespekulujeme. Máme dobré postavení v lize a rádi bychom teď nikoho neprodávali," uzavřel Šádek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články