Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Rumunská kolonie táhne Spartu. Jsme jeden tým a chceme být úspěšní, řekl Vatajelu

Na konci roku 2016 se Bogdan Vatajelu stal historicky prvním rumunským fotbalistou, který přestoupil do Sparty. Zprvu nastupoval spíše sporadicky, ale v současnosti už je důležitou postavou pražského klubu. A velmi dobře se zatím uvedli i jeho krajané - zimní posily Nicolae Stanciu s Florinem Nitou. Přímý přenos utkání Sparta Praha - Jablonec sledujte v pátek od 20:05 na ČT sport, on-line reportáž na webu ctsport.cz.

Bogdan Vatajelu
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

O výše zmíněném primátu se Vatajelu dozvěděl teprve nedávno. "Řekli mi to asi před dvěma měsíci a jsem za to rád," usmál se.

"O Spartě jsem toho nicméně věděl docela dost už před přestupem a také po něm jsem si zjišťoval další informace. Je nejúspěšnějším klubem v Česku s největším počtem trofejí, hrála mnohokrát v Lize mistrů i v Evropské lize. Má velké jméno v Evropě," uvedl Vatajelu, který řadí českou nejvyšší soutěž před rumunskou.   

"Myslím si, že fotbal je zde na vyšší úrovni. Hraje se odlišným stylem, je v něm mnohem více taktiky. Každý zápas je náročný, i proti poslednímu celku. Liga je velmi vyrovnaná, což je na ní to nejlepší," doplnil.

Po více než roce v české metropoli se populární "Boža" cítí na Letné jako doma i proto, že do Prahy zamířilo v zimě duo jeho krajanů. "Je příjemné, že jsme teď tady ve třech. Mluvil jsem hlavně se Stanciuem, protože s Nitou jsme se předtím neznali. Ptal se mě na soutěž, na lidi v Česku a pochopitelně i na fanoušky Sparty. Řekl jsem mu jen samá pozitiva. Navíc jsem si přál, aby přestoupili. Je to přínosné pro všechny," vysvětlil krajní obránce či záložník.

Zejména reprezentační opora Stanciu ihned ukázal svou extratřídu. "Každý si o něm nepochybně stihl udělat obrázek. Má vynikající techniku, umí vystřelit oběma nohama. Přestože je nižšího vzrůstu, jako já, hraje vždy srdcem," konstatoval Vatajelu.

"Pro mě je toto podstatné. Nezáleží, jestli máte 2 metry nebo jen 150 centimetrů. Pokud hrajete srdcem a dáváte zápasům vše, je to vidět," dodal.

I Nita je v jeho očích správnou volbou. "Florin má spoustu zkušeností. Je to třicetiletý brankář, který nastupuje za reprezentaci a posledních pět let chytal ve Steaue. Má toho hodně za sebou, často komunikuje na hřišti a diriguje obranu. Je velkou výhodou, že máme gólmana jako je on," složil Vatajelu kompliment svému spoluhráči.

Množství cizinců v kádru Pražanů nepovažuje za problém. "V kabině je dobrá parta. Nezáleží na tom, jestli jste z Francie, Rumunska, Gabonu nebo z Česka. Jsme jeden tým a chceme být úspěšní se Spartou," zakončil Vatajelu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články