Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Roman Hubník míří z Herthy do Plzně

Plzeň - Fotbalová Plzeň dál posiluje. Po odchodu Vladimíra Daridy získala včera olomouckého záložníka Martina Pospíšila, z Herthy Berlín teď na západ Čech míří i stoper Roman Hubník. Ten má Viktorce zacelit díru po zraněném Mariánu Čišovském, s klubem podepsal roční smlouvu.

Trenér Pavel Vrba si Hubníka vyhlédl do sestavy poté, co svalová zranění vyřadila ze hry vedle Radima Řezníka i Mariána Čišovského. Mezi náhradníky je sice Lukáš Hejda, ale kouč potřeboval zkušenějšího obránce, už i kvůli budoucím duelům Plzně v základní skupině Ligy mistrů.

"Vzhledem k nabitému programu následujících dnů a týdnů jsme se rozhodli vyztužit střed obrany zkušeným obráncem, který se ihned může zapojit do zápasového rytmu," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Navíc podmínky přestupu byly velmi příznivé," dodal.

Devětadvacetiletý Hubník začínal stejně jako Pospíšil v Olomouci. Poté zamířil v roce 2007 za sto milionů do Ruska, ale FK Moskva jej pustila na hostování do Sparty. Nakonec šel před třemi lety do Herthy Berlín, která se letos opět dostala do Bundesligy. Hubník však nenastoupil ani v jednom zápase nejvyšší německé soutěže sezony. Na svém kontě má 24 startů za národní tým, v němž v letech 2010 a 2011 patřil do základní sestavy.

Hubník se poprvé na tréninku Plzně představí ve středu, stejně jako další nová posila Martin Pospíšil z Olomouce. "Díky reprezentační přestávce dostanu o něco delší šanci na aklimatizaci. Věřím, že do týmu zapadnu bleskově," uvedl Hubník.

Český mistr jednal i o příchodu Ondřeje Vaňka z Jablonce. Čerstvého reprezentanta ale jeho klub odmítl uvolnit.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články