Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Řezník si za červenou nezahraje tři duely, Pernica dva. Slavia pokutována za napadení

Kouče Plzně Michala Bílka čeká v nejbližších zápasech lepení sestavy. Za vyloučení ve víkendovém ligovém duelu na půdě Slavie dostali od Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Radim Řezník trest na tři zápasy, Luděk Pernica nesmí hrát ve dvou duelech a Jhon Mosquera v jednom. Pokutu si odnesli také Pražané, a to za napadení funkcionáře Olomouce v areálu stadionu při středečním střetnutí. Úřadující mistr musí zaplatit 150 tisíc korun.

Luděk Pernica z Plzně vidí červenou od sudího Pavla Fraňka
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Komise zatím nezahájila řízení poté, co plzeňský Jhon Mosquera nařkl asistenta trenéra Slavie Pavla Řeháka z rasistické urážky, incident ale nadále vyšetřuje. Disciplinárka naopak potrestala slávistického útočníka Michaela Krmenčíka pokutou 20 tisíc korun za urážlivou gestikulaci po dohrávce s Olomoucí.

V nedělním šlágru mezi Slavií a Plzní byli vyloučeni tři hráči Západočechů. Řezník a Pernica dostali za ostré zákroky rovnou červenou kartu, Mosquera musel předčasně ze hřiště po druhém napomenutí. Pražané dlouhou přesilovku využili a zvítězili 2:0.

Nejvyšší trest dostal Řezník, který v úvodu duelu surově fauloval Petra Ševčíka. Pernica za zákrok na Srdjana Plavšiče v 81. minutě inkasoval trest na dvě utkání, stejně jako zlínský Rudolf Reiter za červenou kartu v zápase s Českými Budějovicemi. Třetí plzeňský vyloučený hráč Mosquera si nezahraje klasicky jedno utkání, podobně jako teplický Jan Knapík.

Dění v utkání Slavia - Plzeň i přibývající ostré fauly řešil Fotbal fokus podcast:

"Na zasedání disciplinární komise jsme se s kolegy shodli, že bezohledných zákroků v ligových utkáních přibývá. V některých případech je sice patrná snaha hrát balon, ale jedná se často o velmi nebezpečnou surovou hru, při které je zásadně ohroženo zdraví hráčů. Komise bude i nadále nekompromisní a k závažnosti zákroků bude přihlížet při posuzování výše trestu," podotkl předseda disciplinárky Richard Baček.

Rasismus zatím neprokázan

Mosquera po vyhecovaném šlágru obvinil na sociální síti asistenta slávistického trenéra Pavla Řeháka, že mu při odchodu do kabin rasisticky nadával a nazval ho "opicí". Kolumbijský záložník tmavé pleti příspěvek poté smazal, západočeský klub se za něj však postavil. Řehák rasismus odmítl.

"Disciplinární komise zatím v tomto případu neshledala důvody pro zahájení disciplinárního řízení. Nicméně šetření ze strany disciplinární komise bude v tomto případu i nadále probíhat," uvedl Baček.

150 tisíc za napadání funkcionáře

Po dohrávce 3. kola v minulém týdnu neznámí chuligáni zaútočili na klubové vozidlo Sigmy, kde seděla tříčlenná posádka. Fanoušci zranili bezpečnostního a technického manažera Milana Zapletala, který musel být ošetřen v nemocnici.

Dalšími osobami ve voze byli podle médií obchodní ředitel Sigmy Aleš Škerle a blíže nespecifikovaná pracovnice klubu. Proč k napadení došlo, zástupci Hanáků netuší. Za útok se omluvil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Slavia v utkání zvítězila 1:0.

"Brzy po skočení utkání došlo v bezprostřední blízkosti stadionu k obstoupení odjíždějícího automobilu hostujícího klubu se zaměstnanci Sigmy skupinou osob, které vzápětí brutálně fyzicky napadly bezpečnostního manažera Sigmy Milana Zapletala. Disciplinární komise v tomto ohledu shledala významné pochybení pořadatelské služby," dodal Baček.

Slávistický útočník Krmenčík se po dohrávce s Olomoucí gestikulací přidal k vulgárnímu pokřiku "kotle" proti Plzni, kde fotbalově vyrostl. Disciplinárka to posoudila jako pohoršující a urážlivé chování. Reprezentační útočník se vůči někdejšímu klubu poněkud nepatřičně choval i v nedělním vzájemném duelu, v němž bouřlivě slavil gól na 2:0 a provokoval hostující fanoušky i hráče. Za to ho ale dnes komise netrestala.

Plzeňský klub dostal pokutu 40 tisíc korun za porušení povinností pořádajícího klubu v utkání s Jabloncem. Českobudějovické Dynamo musí za nevhodné pokřiky fanoušků v duelu se Slavií zaplatit 20 tisíc korun, druholigová Opava pak za pyrotechniku ze strany fanoušků o pět tisíc méně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články