Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Rekordní posily, přesto Pardubice zůstávají při zemi. První úkol je záchrana, řekl Krejčí

V létě bylo v táboře Pardubic hodně živo. Klub sice přišel o několik důležitých hráčů, ale zároveň se pustil do rekordního posilování, kdy do kádru získal Michala Hlavatého nebo Dominika Janoška. I tak ale trenér Karel Krejčí zůstává s cíli pro sezonu skromný. Rád by se především vyhnul boji o záchranu. Východočeši rovněž oznámili, že pro jarní část sezony se už přesunou z pražského Ďolíčku zpět domů na zrekonstruovaný Lesní stadion.

"Ačkoliv je s tím teď spojeno spoustu práce, tak už všichni vyhlížíme přesun na nový Letní stadion. Máme jasně daný termín i rozpočet a můžeme počítat s tím, že se určitě přesuneme na jarní část sezony zpátky domů," uvedl předseda představenstva pardubického klubu Vladimír Pitter.

Pardubice zakončily uplynulou sezonu díky vydařenému závěru na 11. místě, ještě po základní části byly ale předposlední. Sestupovým problémům se chtějí tentokrát vyhnout. "Nemám rád, když se kladou přehnané cíle, většinou bývám skromnější. První úkol je záchrana, chceme se vyvarovat nervů z minulé sezony," upozornil Krejčí, který vede mužstvo spolu s Jiřím Novotným.

"Kdybychom skončili do desátého místa, tak by to bylo dobré. Nechybí nám sebevědomí, ale na místě je i pokora," řekl Krejčí, jenž během léta přišel o několik důležitých defenzivních hráčů. Brazilec Cadu přestoupil do Plzně a z hostování se vrátili do svých klubů stopeři Karel Pojezný (Ostrava) a Filip Čihák (Plzeň), o které ale Pardubice stále usilují i pro tuto sezonu. Tým opustil rovněž zkušený Tomáš Čelůstka, který zamířil do kyperské Karmiotissy.

Východočeši zato výrazně posílili v ofenzivě. Na přestup přišlo šest hráčů, nejvýraznějšími posilami jsou záložníci Michal Hlavatý, Dominik Janošek a Brazilec Leandro Lima, jenž rozhodl gólem a asistencí generálku proti Vlašimi (2:0). "Ukázal, že je to jiný typ hráče, než je v Česku běžné. Variabilní, kreativní, tlačí se do vápna a chce dávat góly," charakterizoval Krejčí dvacetiletého Brazilce, který přišel z klubu Uniao Mogi.

Kouč si hodně slibuje i od Hlavatého s Janoškem. "Hlavatý nám vystřílel před dvěma lety postup do ligy, snad na to naváže. Janošek přinesl kreativitu ve středu pole, má skvělou kopací techniku a dokáže hru zrychlit," uvedl kouč, jenž působí u prvního týmu Pardubic deset let.

"Nejnáročnější bylo vyjednávání kolem Michala Hlavatého, velmi zdlouhavé. Byla to pro nás obrovská investice, Michal měl nabídky z celé republiky, ale byli jsme pro něj na prvním místě, což mě potěšilo. Toto léto bylo z hlediska investic do posil v pardubickém klubu rekordní. Můžu říct, že celková částka je vyšší než deset milionů korun," uvedl sportovní ředitel Vít Zavřel.

Pardubice zahájí ligovou sezonu v neděli v Ďolíčku proti Českým Budějovicím. Před utkáním si kabina Východočechů zvolí nového kapitána, osmatřicetiletý lídr týmu Jan Jeřábek totiž bude kvůli zranění minimálně dva až tři měsíce chybět.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články