Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pulkrab vystřelil Liberci výhru proti Zlínu dohrávajícímu v devíti

Liberec – Od 26. minuty vzdorovali po vyloučení Ibrahima Traorého fotbalisté Zlína přesilovce domácího Liberce a po zranění Petra Jiráčka dokonce museli dohrát poslední čtvrthodinu o devíti. Přesto dlouho Zlínští drželi bezbrankovou remízu, o body je nakonec až v 84. minutě připravil střídající Matěj Pulkrab, který svému celku zajistil výhru 1:0.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Ve zlínské sestavě nechyběla jedna z letní posil Ekpai, který ještě na jaře působil v Liberci a proti bývalému klubu měl viditelnou motivaci. V osmé minutě postupoval z úhlu sám na domácí branku a těsně přestřelil.

Jinak byl úvod vyrovnaný a oba týmy na startu sezony chvíli hledaly tempo. Ráz zápasu změnila situace z 26. minuty, kdy Traoré dostal po ostřejším zákroku druhou žlutou kartu a hosté museli do deseti.

Domácí jako by byli nastalou výhodou zaskočeni a v první půli se jim v přesilovce příliš nevedlo. Gólmana Dostála protáhla jen Potočného střela z přímého kopu a ve 38. minutě mu pomohl Matejov, který zastavil Kúdelovu hlavičku směřující do brány. Domácí stoper marně reklamoval ruku.

Naopak těsně před pauzou několikrát zahrozili oslabení hosté. Beauguel nejprve špatně trefil míč, poté Ekpaiovu dělovku zdálky vyškrábl nad břevno Kolář a následně gól stejného hráče neplatil pro ofsajd.

Po přestávce Slovan přidal, ale zahazoval i ty nejvyloženější šance. Ve 48. minutě Mikulovu hlavičku odvrátil bránící Beauguel, s Kerbrovou ránou si zase poradil brankář Dostál.

Liberec stupňoval tlak, ale Dostál v 63. minutě vychytal ve vyložené příležitosti i střídajícího Pulkraba a dorážející Mikula zbrkle pálil mimo. Pulkrabův gól v polovině druhé půle pak neplatil kvůli ofsajdu. Zlínský gólman se překonával a vytáhl i Karafiátovu tečovanou střelu.

Hostům se čtvrthodinu před koncem zranila jedna z posil Jiráček, a protože už nemohli střídat, museli dohrávat v osmi lidech v poli. Využít toho mohl Havelka, ale Dostál opět čaroval. A když už ho v 81. minutě překonal z voleje Kerbr, pomohla mu tyč.

Heroicky bojující Zlín ve třicetistupňovém dusnu kapituloval až na začátku 84. minuty. Kerbrovu gólovou šanci ještě Dostál vyrazil, ale na Pulkrabovu dorážku už nemohl dosáhnout. Liberec tak doma v lize neprohrál potřinácté za sebou.

Slovan Liberec - Fastav Zlín 1:0 (0:0)Branka: 84. Pulkrab. Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Myška. ŽK: Pulkrab - Traoré, Kopečný, Ekpai. ČK: 26. Traoré. Diváci: 4894.

Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Kulhánek (46. Pulkrab) - Ševčík, Breite (60. Havelka), Folprecht, Mikula (79. Bosančič) - Potočný. Trenér: Trpišovský.

Zlín: Dostál - Kopečný, Janíček, Gajič, Matejov - Ekpai (64. Fantiš), Jiráček, Traoré, Holzer - Beauguel (58. Hnaníček), Diop (58. Holík). Trenér: Páník.

Jindřich Trpišovský: (trenér Liberce): "Utkání mělo dvě části, do červené karty a od ní. Do té doby to bylo vyrovnané. Pak přišla nedisciplinovanost Traorého, který dostal dvě karty za zbytečné fauly. Pro Zlín to bylo těžké zvlášť v tomhle počasí. Do zbytku poločasu se projevilo mládí našeho týmu. Dokonce byl Zlín ke konci poločasu lepší a měl dvě slibné situace. Po pauze jsme vystřídali a celý druhý poločas to bylo obléhání zlínské branky. Postupně z toho vypadávali ještě další zranění zlínští hráči a našimi střídajícími hráči se tlak zvyšoval. V bráně ale čaroval neskutečným způsobem Dostál. Jsem rád, že se nám ke konci podařilo jeden šťastný gól dát. Věříte vždy, spousta zápasů se láme v posledních vteřinách, ale někdy to už byl zmar, jak to lítalo tam a zpět. Ani jsem nevěděl, kdo to dal. Řekli mi, že kdo jiný mohl takový gól dát než Pulkrab ze tří metrů. Důležitý vítězný vstup do sezony, ale přesilovku jsme měli zvládnout líp. Projevily se tam letní změny v sestavě."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Do zápasu jsme vstoupili dobře a měli jsme tutovou šanci. Ekpai to řešil střelou, podle mě kdyby to dal pod sebe, dal to Diop do prázdné. Někteří hráči nám potom hráli pod úroveň a to se projeví na hře. Vrcholem bylo vyloučení Traorého. Mrzí mě první žlutá karta, myslím, že hráč uklouzl. Podle mě necitlivé. Ale pak se musí chovat jinak a nemůže udělat takový faul. Pak už bylo vše špatně, zranění, křeče a gól dostaneme v době, kdy máme sedm hráčů v poli. Je to takový zápas blbec. Něco takového jsem ještě nezažil, člověk uvažuje, jestli to vůbec dohraje. Jestli si tam zase ještě někdo nelehne. Nakonec jsme to sportovně dohráli, hráči, co byli na hřišti, prokázali obrovskou odolnost. Vzhledem k chování některých hráčů jsme si ten bod asi nezasloužili. Jiráček má vykloubené rameno, nejde to nahodit zpět a musí do nemocnice." 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články