Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Pulkrab debutoval v lize za Spartu, gólem si splnil dětský sen

Praha - Poprvé nastoupil v lize za Spartu a hned si splnil dětský sen. Útočník Matěj Pulkrab si totiž odmalička přál dát gól na letenském stadionu a pomoci týmu k vítězství a proti Jablonci se mu to povedlo. Jedním gólem přispěl k výhře 3:0.

Matěj Pulkrab (uprostřed)
zdroj: sparta.cz

"Už když jsem byl v dorostu, tak jsem říkal, že můj největší sen je dát gól na Spartě, pomoci k vítězství a oslavit to s fanoušky," řekl Pulkrab, který v 75. minutě zvyšoval na 2:0. "Hledal jsem si místo na přední tyči, ještě jsem si tam ukázal a Karavajev to parádně trefil a já to líznul tak, že to tam zapadlo," dodal.

Přestože Pulkrab nastoupil za Spartu poprvé, v lize už před tím hostoval v Liberci, za který také dal svůj první gól v nejvyšší soutěži. "Tehdy jsem byl mnohem vyklepanější, třásl jsem se, když na mě míč letěl," uvedl. "Teď bylo všechno rychlejší, neměl jsem čas přemýšlet. Vletěl jsem tam, trefilo mě to do hlavy a spadlo to do branky," přidal.

Přestože mu je teprve devatenáct, v lize se Pulkrab může pochlubit skvělou bilancí osmi odehraných zápasů a pěti vstřelených branek. "Pro sebevědomí je to jedině dobře. Vlastně to byla moje pátá střela na branku v lize a pátý gól. To je docela vtipný," usmál se.

Pulkrab si za Spartu zahrál už minulý týden v Dánsku v úvodním utkání play-off Evropské ligy na hřišti Sönderjyske a také proto nelituje, že na Letné zůstal a neodešel na hostování. "Když byla šance tady zůstat a zabojovat o místo, tak jsem chtěl zůstat ve Spartě. Kdybych byl na lavičce a hrál za juniorku, tak bych byl asi zklamaný, ale když dostávám šance, tak je to úžasný," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články