Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Prémie jsme nevypisovali. Záchrana by byla jako Liga mistrů, říká Vrba

Nejohroženějším druhem ve fotbalové lize zůstává dvě kola před koncem nadstavbové části poslední Zlín. Ten se zatím marně snaží dostat z místa znamenajícího okamžitý sestup o patro níž kouč Pavel Vrba. Spasit "ševce" přišel v polovině sezony z Ostravy a právě jeho bývalý celek nyní do Zlína přijede. "Hrajeme o život, to je naše motivace," říká zkušený trenér.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Jeho tým bodoval ve čtyřech z posledních pěti utkání a šťastná víkendová výhra v Pardubicích, které mají nyní společně s Brnem v tabulce jen o bod více, dostala Zlín blíže k baráži. V ní se čtrnáctý a patnáctý celek tabulky střetne s druhým a třetím celkem druhé ligy.

"Víme, v jaké jsme situaci. Chceme udělat všechno pro to, abychom se zachránili. Vyhráli jsme venku a teď to potřebujeme potvrdit doma," říká zlínský kouč jasně.

A přesto, že býval zvyklý ladit spíše týmy k boji o titul, velký rozdíl teď nevidí. "Říkám, že když uhrajete ve Zlíně záchranu, je to podobné jako v Plzni Liga mistrů. Je to stejné, akorát na druhé straně tabulky. Ale trochu jinačí to je," uznává.

Nyní připravuje tým na další zápas o všechno s Baníkem Ostrava, který vedl před příchodem do Zlína. Velkou výhodu v tom ale nevidí. "Nevím, jestli je to výhoda. Zrovna se dívám, na náš poslední zápas, který jsme s nimi hráli doma 1:1. Baník hrál velice dobře a měl k vítězství blíže než my. Takže se z toho musíme poučit. Oni už nehrají o nic a my o udržení, takže bychom měli mít větší motivaci. Pro nás je to zápas o život, zatímco Baník si jede odehrát utkání, které odehrát musí," dodává muž, který stál za vzestupem plzeňského fotbalu.

Vrba odmítá jakékoli vypisování zvláštních prémií pro hráče. "Ne, ne. Pro nás je prémie to, co potřebujeme uhrát," říká jasně a trochu ho mrzí, že nejspíše opět nebude vyprodáno.

"To ve Zlíně nebylo, ani když jsme dali vstupenku za deset korun. Fanoušci by tu chtěli, abychom zase hráli evropské poháry. K tomu ale musíme udělat první krok, to je záchrana. A pak tým nějakým způsobem stabilizovat, doplnit vhodnými hráči a dostat ho do klidných vod. Až pak můžeme pracovat dál. Teď je však nejdůležitější zachránit se," končí rozhovor.

Ve skupině hrající o záchranu se v předposledním kole ještě střetnou Pardubice – Jablonec, Teplice – Brno.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články