Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pracovitost týmu, konkurence a vynikající kondice hráčů. Příprava se podařila, hlásí Trpišovský

S průběhem zimní přípravy i posílením kádru je před začátkem jarní části spokojen trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Šestačtyřicetiletý kouč si mimo jiné pochvaluje zdravotní stav mužstva a velkou konkurenci, která ještě vzrostla příchodem nových akvizic.

"Tentokrát byla příprava kvůli mistrovství světa atypická, což nám umožnilo doléčit spoustu hráčů. Do začátku tak mohli jít všichni na stejné startovní čáře. Tým musím za pracovitost pochválit, projevuje se konkurence. Máme i skvělé kondiční výsledky, takže jsme spokojení," řekl Trpišovský.

Kouč Pražanů pochválil i všechny zimní posily - záložníky Petra Hronka s Davidem Pechem nebo nigerijského stopera Igoha Ogbua. Těší ho také zdravotní stav kádru, který nebyl zejména ke konci podzimu ideální.

"Kromě nových posil jsou pro mě posilami i hráči, kteří se vrací po delším zranění," podotkl Trpišovský, jenž by mohl už v průběhu února nasadit reprezentačního záložníka Tomáše Holeše, který nehraje od začátku září. Očekává se i návrat kapitána Jana Bořila, jenž je mimo hru rok a čtvrt.

Pro jarní část Trpišovský počítá i s nizozemským ofenzivním univerzálem Mickem van Burenem, který nasázel na podzim během hostování v Liberci devět branek.

"Prospělo mu, že nastupoval v útoku, kde je zvyklý hrát celou kariéru. I ve Slavii prožil nejlepší zápasy na pozici útočníka, proto s ním na tenhle post počítáme pro jaro. Na hrot máme ještě Václava Jurečku a Stanislava Tecla. Jeví se dobře, kvalitativně by mohl nastoupit v základní sestavě kterýkoli z nich," uvedl kouč.

Sešívaní budou spoléhat i na dlouhodobé ofenzivní opory Ondřeje Lingra a Petera Olayinku. Lingr měl podle slov předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka nabídky od renomovaných klubů z prestižních soutěží, Slavia se ale rozhodla pětinásobného reprezentanta v zimě neuvolnit. Nigerijec Olayinka podepsal smlouvu s Crvenou zvezdou Bělehrad s platností od léta, podle Trpišovského ale dostane na jaře šanci.

Slavii se nepodařilo na podzim postoupit v Evropské konferenční lize ze skupiny a podruhé za posledních pět sezon neprošla do jarní fáze evropských pohárů. "Program budeme mít úplně jiný než v minulých letech. Odpadne cestování i režim zápasů čtvrtek – neděle. Předpokládám, že ubyde i zranění, tím pádem budeme i mnohem méně rotovat sestavou," má jasno trenér Pražanů.

"Hodně jsme řešili, proč nám loni hodně hráčů skončilo na marodce. Vyšlo nám, že vysoká atletičnost a fyzická příprava našich hráčů v kombinaci s extrémním zatížením ve třech soutěžích a reprezentaci po určité době působí našim hráčům problémy. Proto jsme změnili systém naší zdravotně-rehabilitační péče. Zavedli jsme moderní techniky, které představíme veřejnosti v následujících týdnech," upozornil Tvrdík.

Pomoct by měl i nový trávník, který nebyl během podzimu v Edenu v ideálním stavu. První zkouškou projde už v neděli, kdy Slavia zahájí ligové jaro duelem s Jabloncem. "Příprava se povedla, ale všechno ukáže až první zápas. Před rokem jsme tu také spokojeně seděli a pak jsme hned prohráli s Karvinou. Pravda leží na hřišti," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články