Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pořád bych si vsadil, že titul získá Slavia. Fotbal Plzně je přežitý, tvrdí Vízek

Před začátkem nadstavbové části fotbalové ligy internacionál Ladislav Vízek říkal, že už gratuluje Slavii k titulu. Jenže ta mezi tím ztratila první místo, když podlehla Hradci Králové a v neděli jen remizovala doma s Plzní. Do konce soutěže zbývají tři kola a Viktoria vede ligu o dva body. Vízek přesto věří dál Slavii: "Teď to mám s tou svojí gratulací nahnuté, ale kdybych si měl vsadit, kdo ten titul udělá, tak bych to dal zase na Slavii," říká přesvědčeně.

Překvapil ho hlavně Hradec Králové. "Jestli bude hrát proti Plzni jako proti Slavii, tak to bude mít Viktoria hodně těžké a rozhodně nemusí vyhrát. Do Plzně pojede taky Sparta. Té sice moc nevěřím, ale kdyby neudělali pohár ve středu se Slováckem, tak tam pojedou s ještě větší motivací," dodává fotbalista, který končil kariéru ve francouzském Le Havru.

Uznává, že Plzeň udělala hodně práce, ale její fotbal se mu nelíbí. "Těží z kompaktní obrany, takový ten prešovský beton se naučili fakt dobře. Michala Bílka mám rád, je to kamarád, fotbalu rozumí, trénovat umí a je to určitě hlavně jeho zásluha, že Viktoria hraje o titul," říká legenda Dukly jasně.

"Jediné, co mi vadí, že nehraje dopředu a upřednostňuje to, co si myslím, že už je přežité – hlavně nedostat gól a až potom zkusit nějaký dát," říká o plzeňském kouči bývalý reprezentant.

"Když Michal s Plzní ten titul přece jen udělá, tak mi může říct: Teď k tomu něco řekni. A bude mít pravdu. Ale já mám také svoji pravdu, že ho tam nechci vidět s tímhle fotbalem. Je to takové účel světí prostředky, ale mně se to zkrátka nelíbí," konstatuje Vízek.

Dodává, že kdyby plzeňské tažení přece jen dopadlo a jako mistr ligy by šla Viktoria do předkola Champions League, neudělá tam pro český fotbal tolik, jako v poslední době častokrát předvedla právě Trpišovského červenobílá parta.

Ani poslední výkony Slavie však nebyly takové, na jaké u ní byli fanoušci zvyklí. "Je to fakt. Potřebovali by hráče typu Stancia. Třeba Ševčík by tohle měl uhrát. Lingr se teď ke konci taky trochu zkazil, nemají žádného režiséra. Spíš jsou tam takoví drtiči jako Traoré, Olayinka," konstatuje Vízek s tím, že fotbal, který se nyní hraje v Edenu, je mu přesto bližší, a věří, že titul zůstane ve Vršovicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slavia - Plzeň
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články