Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Pokuta a podmínečně uzavřené sektory. Baník pyká za opětovné použití pyrotechniky

Opakované používání pyrotechniky. A to i té velmi nebezpečné. To je důvod, proč Disciplinární komise fotbalové asociace (LFA) podmínečně uzavřela Baníku Ostrava na jedno soutěžní utkání s dvouměsíční zkušební lhůtou sektory stadionu, kde sídlí "kotel". Slezský klub navíc musí zaplatit pokutu 50 tisíc korun.

Fanoušci Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Příznivci Baníku naposledy masivně používali pyrotechniku při domácím utkání 21. ligového kola s Hradcem Králové. "Vnímáme, že fanouškům Baníku se opakovaně daří pronášet na stadion velké množství pyrotechniky. V poslední době jsme u ostravských fanoušků zaznamenali dokonce použití vystřelovacího typu pyrotechniky, které může vést k velmi vážnému ohrožení zdraví samotných diváků i aktérů utkání," uvedl předseda komise Richard Baček.

"Právě v posledním domácím utkání Baníku se jednalo o velmi nebezpečnou pyrotechniku. Disciplinární komise se rozhodla tentokrát přikročit k trestu podmíněného uzavření sektorů s tím, že podmínka platí již od následujícího víkendu na nejbližší dva měsíce," doplnil šéf komise.

Pokutu 50 tisíc korun musí zaplatit i Viktoria Plzeň rovněž za pyrotechniku a její vhazování na hrací plochu v domácím duelu s Libercem. O 10 tisíc korun nižší pokutu dostal za několik prohřešků fanoušků zlínský klub po utkání se Spartou, Pražané si po stejném zápase vysloužili trest ve výši 20 tisíc korun.

Liberecký trenér Luboš Kozel inkasoval v posledním ligovém utkání čtvrtou žlutou kartu v sezoně a Slovanu tak bude na lavičce chybět ve víkendovém duelu. Jednozápasový trest čeká také fyzioterapeuta Baníku Radka Havalu, jenž podle zápisu po závěrečném hvizdu prudce strčil do pardubického brankáře. Dostal za to červenou kartu. Disciplinárka mu navíc udělila pokutu pět tisíc korun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články