Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pokud Slavia potřebuje peníze, odchod Stancia dává smysl. V opačném případě ale ne, řekl Nehoda

Jestli nenastane nečekaný obrat, cesty fotbalistů Slavie a Nicolae Stancia se v nejbližších dnech, možná i hodinách rozejdou. Rumunský záložník má namířeno do Číny, což podle úspěšného hráčského agenta Zdeňka Nehody znamená oslabení sešívaných. Obchod navíc příliš nechápe, pokud Pražané nepotřebují peníze.

"Tenhle přestup nedává smysl," prohlásil nedávno internacinál Ladislav Vízek o záložníkovi, který před Slavií hrál za Steauu Bukurešť, Anderlecht, Spartu i saúdskoarabský tým Al Ahli.

Nicolae Stanciu je na odchodu do čínského Wu-chanu, který by měl za rumunského reprezentanta zaplatil kolem 100 milionů korun a vedle sešívaných by si na pěkné peníze měl přijít také samotný hráč.

Bývalý reprezentant a později úspěšný hráčský agent Zdeněk Nehoda v tomto kroku vidí jasné oslabení lídra tabulky, který bude na jaře útočit na další titul. "Chtějí obhájit titul, určitě jim bude chybět," prohlásil.

Odchod Stancia řešil i Fotbal fokus podcast:

Dvojnásobný nejlepší fotbalista bývalého Československa navíc přiznává, že pokud Slavia nutně nepotřebuje finanční injekci, celému obchodu nerozumí. "V případě, že Slavia peníze potřebuje, takový přestup smysl má. V případě, že je nepotřebuje, mi to smysl nedává," prohlásil.

Bývalý útočník se ale nijak zvlášť nediví, že Stanciu nejde do žádných z fotbalově uznávaných destinací. "Je oporou Slavie, klíčovým hráčem. Jenže většinou v zápasech se slabšími soupeři. Neviděl jsem, že by rozhodl utkání s Plzní nebo se Spartou, v evropských pohárech už nebyl oporou vůbec. Takže podle mě na úroveň naší ligy stačí, ale průměrná mužstva v Evropě o něho zájem nemají," vysvětluje Nehoda.

Proto také podle bývalého kanonýra a mistra Evropy hledá záložníkova manažerka pro svého klienta angažmá v zemích, kde kvalita fotbalu není taková, i přesto, že fotbalově mu to nic nepřinese.

"Vzhledem k tomu, že už je mu osmadvacet, tak asi žádný výkonnostní posun neudělá. A i když je to na naše poměry zajímavý fotbalista, tak o něho zkrátka v Evropě zájem není," dodává člen Klubu ligových kanonýrů, pro hráče, kteří nastřílí v ligách nejméně sto gólů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články