Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Podle komise rozhodčích měl být Hubník vyloučen, sudí Proske si do konce podzimu nezapíská

Kapitán fotbalistů Plzně Roman Hubník neměl dohrát nedělní zápas 16. kola první ligy proti Liberci. Podle komise rozhodčích FAČR chyboval hlavní sudí Zbyněk Proske ve spolupráci s asistentem Davidem Hockem, když domácího stopera nevyloučil po druhé žluté kartě. Za prohřešek následuje trest.

Zbyněk Proske
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Utkání jednoznačně nezvládli a vydali jsme interní oznámení, že budou suspendováni," uvedl Jozef Chovanec. "Určitě ne," dodal předseda komise rozhodčích na otázku, zda si sudí Proske zapíská do konce podzimní části.

Hubník v 28. minutě za stavu 1:1 ostře zajel do Tomáše Malinského, ale Proske ho podruhé nenapomenul. Naopak za tři minuty rozhodčí udělil libereckému Alexandruovi Balutovi druhou žlutou kartu za faul na Joela Kayambu. Plzeň přesilovku využila a zvítězila 4:1.

Komise v komuniké ze svého zasedání napomenula také asistenta Tomáše Mokrusche, který v sobotním utkání Jablonec - Sparta (2:2) ve čtvrté minutě signalizoval ofsajd při gólu hostujícího Libora Kozáka. Chybný verdikt pomezního sudího však záhy opravil videorozhodčí a branka byla uznána.

O rozhodčích byla řeč i v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

Naopak u dalších dvou kontroverzních situací přijal kontrolní orgán vysvětlení sudích. Ondřej Pechanec tak za sporný zákrok teplického Petra Kodeše na Petera Olayinku odejde bez trestu. Podle komise se slávistický křídelník nedopustil šlapáku, proto byla penalta nařízena správně. "Hostující hráč se přiznal k tomu, že zasáhl útočícího hráče Slavie," vysvětlil Chovanec.

Stejně tak Pavel Královec dle kontrolního orgánu nechyboval, když neuznal v 90. minutě třetí gól Jablonce proti Spartě kvůli tomu, že potrestal faul Martina Doležala na Davida Lischku.

"Po zhlédnutí dostupných záběrů i po zprávě delegáta jsme dospěli k názoru, že se nejednalo o pochybení rozhodčího," konstatoval Chovanec.

Podle něj se oba hráči přetahovali, a proto nejde sudímu vyčíst očividnou chybu. "Bylo tam vzájemné držení a můžeme polemizovat, kdo koho víc držel. Můžeme akceptovat rozhodnutí rozhodčího," uzavřel šéf komise.

Komuniké ze zasedání KR FAČR ze dne 12. 11. 2019

1) FK Jablonec – AC Sparta Praha

Ve 4. minutě se asistent rozhodčího Tomáš Mokrusch dopustil chyby, když nesprávně signalizoval ofsajd při dosažení branky hostujícího družstva. O ofsajd se nejednalo, branka byla regulérní.

2) FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec

Ve 28. minutě se rozhodčí Zbyněk Proske dopustil ve spolupráci s asistentem rozhodčího Davidem Hockem chyby, když neudělil domácímu hráči č. 4 druhou žlutou kartu a následně červenou kartu.

Zdroj: FAČR

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články