Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Plzeň zvládla generálku na Spartu, Znojmo porazila 1:0

Brno - Ani jeden z favoritů na titul v souboji s nováčky zdaleka nezářil, jak Sparta, tak i Plzeň však nakonec vydřely těsné jednogólové vítězství a jsou nadále stoprocentní. Český mistr, který do utkání v Brně znovu nastoupil s výrazně obměněnou sestavou oproti odvetě předkola Ligy mistrů s Kalju, zdolal Znojmo 1:0 gólem Vladimíra Daridy v 55. minutě.

Utkání Znojmo - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Znojmo celý úvodní poločas úspěšně odolávalo tlaku Plzně, která se musela obejít bez zraněného ofenzivního záložníka Koláře. Naděje Jihomoravanů dlouho držel gólman Hrubý. V šesté minutě stačil vyrazit střelecký pokus Rajtorala a podruhé se znojemský gólman blýskl skvělým zákrokem ve 34. minutě, kdy chytil Horváthovu přesně mířenou ránu z trestného kopu.

Viktoria z převahy hrozila po faulech znojemských hráčů akcemi ze standardních situací, v koncovce jí však chyběla přesnost. Outsideři ze Znojma se mistra nezalekli, jejich snahu však brzdily nepřesnosti v útočné fázi. K zakončení se nedostal ani bývalý reprezentant Heinz, který měl být největší hrozbou pro plzeňského gólmana Kozáčika.

1. SC Znojmo - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 56. Darida. Rozhodčí: Jech - Pelikán, Hájek. ŽK: Heinz, Jonov, Nepožitek - Rajtoral. Diváci: 4 680.

Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Hnaníček, Mudra - Buchta, Lacko (67. Zeba) - Helísek (81. Vašíček), Nepožitek, Cihlář - Heinz (61. Reljič). Trenér: Kalvoda.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Horváth, Hořava - Rajtoral (70. Petržela), Darida (90. Hanousek), Ďuriš (79. Tecl) - Wágner. Trenér: Vrba.

Ve druhém poločase Plzeň ještě zvýšila svůj tlak a ukázala sílu nejlépe útočícího týmu ligy, který ve třech kolech zaznamenal 13 branek a šesti brankami se blýskl i ve středeční odvetě 3. předkola LM proti estonskému Kalju. Ofenzivu Plzně tradičně dirigoval kapitán Horváth, na zteč se vydávali i všichni obránci.

Větší aktivita také Viktorii vynesla vedoucí branku. Po akci z levé strany zůstal po srážce se soupeřem ležet před trestným územím lídr znojemské defenzívy Jonov. Po rychlém brejku a přečíslení protivníka se dostal míč až k volnému Daridovi, který zblízka trefil do volné části branky.

Trenér Znojma Kalvoda se po inkasované brance pokusil střídáním zvýšit útočnou aktivitu svého týmu. Ligovou premiéru si ve znojemském dresu připsal také srbský útočník Reljič. Domácí se při marných pokusech dostali k jediné šanci, když sedm minut před koncem Nepožitek mířil nepřesně. Plzeň tak bez větších potíží udržela stoprocentní bilanci v nové sezoně.

Ohlasy trenérů po utkání

Pavel VrbaPavel Vrba (Plzeň): "Vydřeli jsme vítězství. Zápas byl zatím z mého pohledu náš nejhorší v soutěžním období. Ovšem uhráli jsme proti Znojmu tři body, Teplice tady remizovaly. Představoval jsem si výkony některých hráčů výrazně lepší. Znojmo se vrátilo ke hře z prvních dvou kol. Bylo výborné v defenzívě, nenechávalo nám prostor na rozehrávku. V prvním poločase jsme mohli zápas gólově zvládnout lépe, měli jsme další tři slibné šance, které se nám nepodařilo proměnit. O přestávce jsem musel některým hráčům důrazně připomenout, že pokud budou pokračovat v takovém výkonu, tak další příležitost nemusí dostat. Jsem spokojen se třemi body." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy