Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň začala kanonádou a Slavii spasila penalta, Sparta naopak zaváhala

Dva ze tří hlavních favoritů na titul – obhájce prvenství Slavia a Plzeň s navrátilcem Pavlem Vrbou na lavičce – vstoupili do sezony vítězně. Zatímco Viktoria vletěla na Duklu jako uragán a už do poločasu vedla o čtyři branky, sešívaní se proti Teplicím spíše trápili a zachránila je velmi sporná penalta. Hubený triumf měla na dosah i Sparta, ale dvě minuty před koncem inkasovala a v malém pražském derby remizovala s Bohemians 1905.

Halil Altintop v dresu Slavie
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 4:0 

Dominantním způsobem vstoupila do letošní sezony Viktoria Plzeň. Svěřenci kouče Pavla Vrby si před vlastními příznivci poradili s Duklou Praha 4:0. Základ jednoznačnému vítězství dali už během první půle, kdy vstřelili všechny branky. Gólem a asistencí zazářilo duo Patrik Hrošovský - Michael Krmenčík. Zbylé trefy obstarali Lukáš Hejda s Tomášem Hořavou. Před odvetou 3. předkola Ligy mistrů se Západočeši naladili ideálním způsobem.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358477-plzen-si-pochutnala-na-dukle-vitezstvi-4-0-reziroval-hrosovsky/)

Slavia Praha - FK Teplice 1:0

Po hubeném vítězství nad běloruským Borisovem ve 3. předkole Ligy mistrů vstoupila Slavia totožným výsledkem i do domácí soutěže. Ambiciózního soupeře z Teplic porazila 1:0. Jediný gól vstřelil už v 9. minutě Halil Altintop, který s přehledem proměnil penaltu nařízenou za údajnou ruku Tomáše Vondráška. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358475-sporna-penalta-altintopa-nakonec-rozhodla-slavia-udolala-teplice/)

Sparta Praha - Bohemians 1905 1:1

Sparta na rozdíl od hlavních konkurentů, Slavie a Plzně, nepřetavila výhodu domácího prostředí ve vítězství - s Bohemians 1905 pouze remizovala 1:1. Na úvodní trefu kapitána Davida Lafaty z pokutového kopu totiž dvě minuty před koncem odpověděl pohotový Michal Šmíd a stanovil konečný výsledek.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358528-smid-zmrazil-letnou-sparta-zahajila-sezonu-remizou-s-bohemians-1905/)

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 1:3

Zahajovací duel sezony 2017/18 opanoval nováček nejvyšší soutěže z Ostravy. Baník se na půdě Zbrojovky prezentoval nebojácným výkonem a soupeře z moravské metropole zdolal 3:1. Na úvodní gól Roberta Hrubého sice zareagoval před přestávkou Miloš Kratochvíl, ale přesný zásah střídajícího Milana Baroše určil držitele plného počtu bodů. Pojistku přidal těsně před koncem agilní Bronislav Stáňa. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358431-banik-se-do-ligy-vratil-vitezstvim-v-brne-rozhodl-navratilec-baros/)

1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1

Slovácko se v loňské sezoně stalo spolu s brněnskou Zbrojovkou remízovým králem první ligy, když nasbíralo hned 14 nerozhodných výsledků. A se stejnou ambicí – zdá se vkročil tým z Uherského Hradiště i do nové sezony. V úvodním kole nejvyšší soutěže remizoval 1:1 s Jabloncem, jenž tak bodoval v pátém z posledních šesti vzájemných duelů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358478-slovacko-se-na-uvod-noveho-rocniku-podelilo-o-body-s-jabloncem/)

MFK Karviná - Vysočina Jihlava 2:0

Stoprocentní bilanci z loňského ročníku si proti Jihlavě udržela i v prvním utkání toho letošního. Karviná před vlastními příznivci skórovala dvakrát, brankář Martin Berkovec udržel čisté konto a výrazně přispěl k vítězství. Do střelecké listiny se zapsali Jan Šisler s Janem Kalabiškou. Ligový debut hostujícího kouče Ivana Kopeckého tak skončil nezdarem.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358479-karvina-doma-nezavahala-o-skalp-jihlavy-se-postaral-kalabiska/)

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:2

Sigma Olomouc překvapila pohárového účastníka z Mladé Boleslavi a na jeho půdě zvítězila 2:1 - dvěma góly během první půle se o to zasloužil Šimon Falta. Středočeši snížili až v závěru trefou ruské posily Nikolaje Komličenka. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/358535-boleslav-padla-na-domacim-hristi-s-novackem-z-olomouce/)

Slovan Liberec - Fastav Zlín 1:0

Od 26. minuty vzdorovali po vyloučení Ibrahima Traorého fotbalisté Zlína přesilovce domácího Liberce a po zranění Petra Jiráčka dokonce museli dohrát poslední čtvrthodinu v devíti. O body je nakonec až v 84. minutě připravil střídající Matěj Pulkrab, který svému celku zajistil výhru 1:0.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/358534-pulkrab-vystreli-liberci-vyhru-proti-zlinu-dohravajicimu-v-deviti/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy