Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Plzeň ulovila olomouckého Pospíšila

Plzeň – Viktoria Plzeň opět lovila v olomouckých vodách a po Tomáši Hořavovi přivádí do svých řad další z nedávných opor Sigmy. Úřadujícího mistra posílí člen širšího reprezentačního kádru Martin Pospíšil, který by měl v Plzni nahradit Vladimíra Daridu. Kluby stvrdily Pospíšilův přestup včas, tak aby Viktoria stihla záložníka dopsat na soupisku pro Ligu mistrů. Podmínky transferu nebyly zveřejněny, Olomouc jej však označila za "velmi výhodný."

Martin Pospíšil
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Jsme velmi rádi, že jsme kádr dokázali zkvalitnit právě o Martina. Stejně jako v případě Tomáše Hořavy jsme tohoto olomouckého fotbalistu sledovali delší dobu, přes své mládí vykazuje stabilně vysokou výkonnost. Navíc věříme, že se může nadále zlepšovat," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Sigma dostala od Plzně oficiální nabídku v neděli večer po vzájemném utkání s Plzní. "Dnes jsme nabídku po celý den konzultovali a zvažovali se všemi vlastníky klubu a členy představenstva. Přestože jsme si vědomi, že odchod Martina bude v první fázi výrazným oslabením našeho týmu, rozhodli jsme se velmi výhodnou nabídku Plzně přijmout," řekl generální manažer a člen představenstva olomouckého klubu Zdeněk Psotka. 

Bude Pospíšil následovat Hořavu i do reprezentace?

Dvaadvacetiletý Pospíšil by v Plzni měl nahradit Daridu, který odešel minulý týden do bundesligového Freiburgu. Ve středu zálohy bude bojovat o místo vedle Pavla Horvátha se svým bývalým spoluhráčem ze Sigmy Tomášem Hořavou a Markem Hanouskem. "Osobně jsem přesvědčen, že Martin naváže v Plzni na Tomáše Hořavu, který se díky výkonům v dresu Viktorie prakticky okamžitě dostal zpět do národního týmu," uvedl Šádek.

Pospíšil v lize dosud nasbíral 47 startů včetně nedělního duelu právě na hřišti Plzně. Na kontě už má i start za národní tým. "Martin je mladým hráčem, nicméně přesto již nasbíral dostatek zkušeností. Může týmu okamžitě pomoci. Věřím, že také jeho adaptace na evropský fotbal proběhne díky hráčovu potenciálu a herní inteligenci bez jakýchkoliv problémů," řekl trenér Viktorie Pavel Vrba.

Odchovance olomouckého fotbalu láká především šance zahrát si Ligu mistrů, ve které se Plzeň utká ve skupině s Bayernem Mnichov, Manchesterem City a CSKA Moskva. "Viktoria je v současné době nejlepším týmem u nás, možnost zahrát si Ligu mistrů je obrovskou motivací. Olomouc se mi nebude opouštět lehce, ale na novou výzvu v podobě plzeňského působení se těším," řekl Pospíšil. "Konkurence je obrovská, ale to by mě naopak mohlo fotbalově posunout dopředu," dodal.

Plzeň jednala také o příchodu Ondřeje Vaňka z Jablonce, ale toho odmítl pustit šéf severočeského klubu Miroslav Pelta. "Rozhodli jsme se pro sportovní stránku. Máme ambice znovu se probojovat do pohárů, proto nechceme kádr oslabovat. Na začátku roku jsme prodali Davida Lafatu a Jana Kovaříka a toto by pro nás bylo další velké oslabení," řekl Pelta pro Českou televizi. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články