Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň si chce napravit reputaci proti Karviné, Olomouc hostí Příbram

Vrcholem 10. kola první fotbalové ligy je dozajista nedělní pražské derby mezi druhou Spartou a vedoucí Slavií, už dnes však ke svým duelům nastoupí čtvrtá Plzeň, která po dvou utkáních bez vítězství a vstřeleného gólu hostí Karvinou, a třetí Olomouc, jež doma vyzve poslední Příbram.

Plzeňští po přesvědčivém domácím triumfu 3:1 nad Spartou prohráli ve Zlíně 0:1 a remizovali bez branek v Českých Budějovicích. Začalo se jim vzdalovat čelo tabulky. Desátá Karviná vyšla naprázdno dvakrát za sebou a v dosavadních osmi ligových utkáních s Viktorií získala jediný bod.

"To, že nám nevyšly poslední dva zápasy, je pro nás samozřejmě problém. Herně jsme se dostávali do dostatečného množství situací, takže věřím, že se v zápase s Karvinou už se ukáže kvalita jednotlivců a týmu a budeme o mnoho produktivnější," řekl plzeňský trenér Adrian Guľa.

Olomouc v nejvyšší soutěži neprohrála sedmkrát za sebou, ale ve třech z posledních čtyř kol remizovala. I tak drží třetí místo o bod před Plzní. Příbram v minulém kole po obratu zdolala Mladou Boleslav 2:1 a dočkala se prvního vítězství v ligové sezoně. Tým od Litavky dokázal porazit Sigmu v posledních dvou střetnutích.

"Příbramské mužstvo působí konsolidovaně, dobře pracují především v defenzivě. Budou houževnatí, budou si proti nám věřit, protože ví, že minulou sezonu se jim proti nám dařilo. Ale bude to hlavně o našem přístupu k zápasu," upozornil olomoucký kouč Radoslav Látal.

Ostrava se ve slezském derby představí v Opavě. Třináctý Baník kvůli hromadné nákaze koronavirem v týmu a desetidenní karanténě neodehrál poslední dva zápasy. Předposlední Opava třikrát po sobě nebodovala a ostravského rivala porazila v jediném z posledních osmi utkání.

"O co menší herní praxi máme, o to větší odhodlání do hry by mohli hráči mít. Potřebujeme bodovat a budeme se o to snažit," uvedl ostravský kouč Luboš Kozel.

Z covidové izolace se vrací také Bohemians 1905 a v pikantním souboji přivítají Pardubice. Východočeský nováček v této sezoně hraje domácí zápasy v azylu na stadionu "Klokanů" v Ďolíčku, kde ještě neprohrál. Bohemians se původně měli s Pardubicemi střetnout už v pátek, ale utkání bylo přesunuto na sobotu. Odložený duel 9. kola s Jabloncem sehrají Pražané v úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články